Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Anyatejes baba nem fogadja el...

Anyatejes baba nem fogadja el a tápszert. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A probléma az hogy nem akar hízni megàllt a sùlya 2 hete 3 hòs és 6600g . A védőnő szerint pótolnom kell de mivel sosem cumisüvegezett nem cumizott nem fogadja el. Azt mondtàk hogy etetés utàn pròbàljam de nem kell neki csak jàtszik vele. Hogy csinàljam hogy egyen inkàbb két etetés közt? Kétségbe vagyok esve segìtsetek!
2013. okt. 19. 06:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%

Jaj hát így meg méginkább nem kellene tápszerezni, mert semmi értelme!

Annyira feldühít mikor ilyet olvasok, hogy a védőnő csak a súlynövekedési táblázatot nézi, nem pedig a gyereket magát.

Ezek miatt tartom nyűgnek a kötelező védőnői látogatásokat.

A te gyereked TÖKÉLETESEN fejlődik!!!

Örülj, hogy nem fogadta el a tápszert, látszik, hogy neki 3 hónaposan több esze van, mint a védőnődnek.

2013. okt. 19. 08:57
 12/17 anonim ***** válasza:
56%

Mint írtam, nem érdekel, hogy lepontoztok. A Kérdező majd eldönti mit csinál. Én is csak elmondtam a véleményem, nem gondolom, hogy haszontalan lett volna, az más kérdés hogy nektek nem tetszik. Tapasztalat? Igen, a saját gyerekeitekkel, de nem a máséval, akiről semmit nem tudtok, de azért 1 mondat alapján már megkérdőjelezhetetlen véleményt írtok és lehülyézitek a védőnőt. Én ezt a vitát a magam részéről itt lezárom, tudom, hogy úgysem fogadjátok el, mit írok, mert nem a szent anyatej mindenhatóságától elájulva írogatok.

Kérdező! Kívánom, hogy elinduljon a babád hízása a tejtől és ne kelljen tápszer, de annyi tanácsot azért adnék, hogy ne vedd szentírásnak, amit itt írnak neked. Figyeld a babádat és konzultálj szakemberrel. Hidd el, nem mind hülye és nem puszira kapta a diplomáját.

2013. okt. 19. 08:57
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

"Tapasztalat? Igen, a saját gyerekeitekkel, de nem a máséval, akiről semmit nem tudtok,"

A gyerekorvos is jobban ismeri azt a gyereket mint a saját anyja. :) Nagy okosság volt ez is! :)

"nem a szent anyatej mindenhatóságától elájulva írogatok. "

Hidd el én se azért írtam képzeld mint írtam is az én lányom is tápszeres!!! Mégis azt gondolom ha nem indokolt akkor minek a tápszer??? Miért jobb? Semmivel sem jobb. És igen valóban mi lehetünk a tudatlanon akik mind hangsúlyozzák h ez még semmi. Ilyen előfordul h nem hízik annyit. Esetleg kicsit megáll. Ha huzamos időről lenne szó akkor oké, de ha jól van lakva, kaki, pisi minden oké akkor miért van rá szükség??? Ja mert épp a szakmabeli marha okos. De nem te beszélsz nekünk itt hiába te nem tudod felfogni. Mindenki leírta a saját véleményét és tapasztalatát és h az ő helyében ki mit tenne. De ez már csak a kérdezőn múlik h megfogadja-e vagy sem.

Nem fogom még százszor leírni h mi itt a gond.

Kedves kérdező a te babád tökéletes jó súlyban van 3 hónapos korra elérte már most a dupláját a születési súlyának. Ezután bárhol utána olvasol teljesen jó. Végképp nincs gond vele. Ne aggódj. :) Ha továbbra sem hízna akkor keress fel egy szakértőt de valószínűleg a foga is rátesz, a mozgás megindulása is. Meg könyörgöm nagyon jól és sokat hízott eddig nem csoda ha már most megáll egy kicsit. Ha így haladna ebbe az ütembe fél évesre több mint 12 kg lenne. És az már sok.

2013. okt. 19. 09:16
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
A sértegetésed nem érdekel, téged minősít, hogy csak így tudsz kommunikálni. Szerinted hol írtam, hogy márpedig adjon tápszert? Olvass már vissza és próbáld értelmezni a mondatokat, hátha sikerül. Falnak megyek az ilyenektől akik azt hiszik, mert szültek egy gyereket mindent jobban tudnak annál, aki ezt tanulta és ebben dolgozik x éve. Na meg az összeesküvés elméletek, az orvosokkal kapcsolatban. Ha ennyire nem bíztok bennük, akkor miért nem választotok olyat, akiben igen. Nekem is van gyerekem, de eszembe nem jutna egy ilyen kérdésben idegenek válaszai alapján dönteni. Legyen szép napotok és kicsit legyetek toleránsabbak azzal, aki esetleg nem mindenben van veletek egy véleményem (tudom, naiv gondolat).
2013. okt. 19. 09:23
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem én sértegetlek te teszed ezt velünk minden egyes hozzászólásoddal és hidd el nem én minősítem itt magam hanem az is te vagy. Senki nem szólta volna le a másikat, te kezdted. Olvasd vissza. Nem azt írtad h te így gondolod meg úgy hanem h ne feltétlenül hallgasson az itt válaszolókra mert mi úgyse tudjuk. De mondom kár veled vitába szállni nem érted úgyse. Nem összeesküvés elmélet ez sem hanem saját bőrön tapasztalt dolog. Sajnos ez megy a mai világban. A pénz mindennek előtt és az h mondjuk másnak ez árthat vagy kényelmetlenebb épp azért mert nem diplomás.

Nem érzem azt h mert szültem egy gyereket mindent tudok. De itt is ki sértegette a másikat??? Nem én téged megint csak. Látod kicsit gondolkozz el mielőtt vádaskodsz.

2013. okt. 19. 09:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Én a helyedben biztos hogy várnék még egy kicsit, mert egy-két hétig előfordulhat, hogy stagnál a súlya. A te babád így is akkora, mint egy átlagos 6 hónapos. Egyébként nekem csak addig hízott a babám, amíg anyatejet kapott. Amikor átálltunk a tápszerre, azóta minden dekáért küzdeni kell. A környezetemben is minden anyatejes baba jóval nagyobb, mint a tápszeresek. Tehát ha van tejed inkább szoptasd, mert a tápszertől sem fog jobban hízni.
2013. okt. 19. 10:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Én sem adnék neki még tápszert,az enyém 3090 grammal született és 6 hónaposan csak 6350 gramm volt,de soha,se a védőnő,se az orvos nem mondta,hogy pótolnom kéne,mert ugyan nem kövér,de vannak hurkái,jó kedvű,mosolygós.

Nagyon szépen hízott eddig is a babád,ha nem sír azért,hogy enne,akkor nem kell aggódnod,nem éhes.Éjjel meg természetes,hogy 3 hónaposan eszik,az én kislányom 7.5 és éjszaka még mindig kéri a tejet.Ne aggódj!

2013. okt. 19. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!