Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S! Nagyon lassan hízik...

S. O. S! Nagyon lassan hízik anyatejes babám, adnom kellene neki pótlást, de nem fogadja el. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Voltunk laborvizsgálaton, ott mindent rendben találtak.

Hívtam szoptatási tanácsadót, ő is mindent rendben talált( nyelvfék, arcizom renyheség...)

Tejem lenne, de egyszerüen beéri nagyon kevéssel is.

Annak már nagyon örülök, ha a heti hízása 100 gramm fölött van .

3515- el született, 3270- el jöttünk haza , 2,5 hónaposan volt 4630 g

A lefejt tejet sem nagyon akarja elfogadni.

Próbáltam 3 féle tápszert, 4 féle cumisüveget...

Kezdek aggódni, hogy a kassú súlyfejlődése a szellemi/fizikai fejlődése kárára megy...

Nagyon el vagyok keseredve, hogy ennyire keveset eszik.

Mit csináljak, hogy egy kicsit felturbózzam az étvágyát?

Naponta6-7 szer eszik, igény szerint. Az éjszakákat átalussza.

2014. júl. 16. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Tényleg keveseket gyarapszik a nagy átlaghoz képest, de ha éhes lenne, akkor elfogadta volna a tápszert. Szóval a tejed elég neki, nem kell ezen aggódni, nyugodj meg, és élvezd ezeket a hónapokat, mert hamar elszállnak, ne az maradjon meg benned, hogy a súlya miatt idegeskedtél. Hidd el, ha az lenne a baj, hogy kevés a tej, és éhes, akkor a legrosszabb ízű tápszert is elfogadta volna bármelyik cumisüvegből. Neki csak ennyi kell. És ez nem fog kihatni a szellemi fejlődésére. Az csak olyan esetekre érvényes, ha tényleg alultáplált egy baba vagy/és felszívódási zavara van.
2014. júl. 17. 22:40
 12/13 anonim válasza:
Baba még önszántából nem halt éhen. Én is ilyen voltam és normális embernek érzem magam
2014. júl. 25. 12:56
 13/13 anonim ***** válasza:

én nem értem miért akarod tömni..

nayon jó amiket írtál "a heti hízása 100 gramm fölött van"

stb stb

az anyatejesek amúgy sem olyan hízékonyak mint a tápszeresek

utána meg azzal lenne bajod, hogy bezabál

amúgy tanácsom, fejd le, cumisüvegből húzóra megisznak akár 120-at is, amíg szopizásnál ényleg nem strapálják magukat, ráalszik, elcsámcsogja, hogy nem is szív, cumisüvegből meg nem mond nemet, sőt még kér utána :)

2014. júl. 26. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!