Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak anyatejes babátoknál...

Csak anyatejes babátoknál mikorra váltottátok ki az összes étkezést? Mikor kezdtétek a kóstoltatást, és mikor fejezte be teljesen a szopizást?

Figyelt kérdés
2014. szept. 17. 10:14
 1/5 anonim ***** válasza:
6 hósan kezdtük az eszegetést, 8 hósan már minden étkezést kiváltottunk, most 10 hós és 2 napja nemigen akar szopizni, sajnos. :( darabkákat eszeget, jól van, a cici valahogy nem hiányzik neki, ami döbbenet számomra, hogy még elalváshoz sem kérte, sőt, addig feszegette magát az ölemben, míg végre le nem tettem aludni. Én tovább akartam szoptatni, de szerintem ő nem fogja igényelni.
2014. szept. 17. 10:19
 2/5 anonim ***** válasza:
35%

A középsőnél pl. 6 hónaposan kezdtem kínálgatni, 9 hónapig mindent kiköpött. Aztán rájöttem, hogy a pép formával volt a gond, darabosan már mindenre nyitott volt. Tehát egy darab főtt répát eléraktam és azt már jóízűen. Ugyanez trancsírozva, pfujj. :)

Már elmúlt 1, mire napi 5 kaját evett, de akkor is megkínáltam anyatejjel, egyszer kért, egyszer nem. 3 és fél éves koráig szopizott.

2014. szept. 17. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk a tízórait , ebédet,uzsonnát ,vacsorát kiváltottuk és ezek mellett reggel ès elalváshoz szopizik.
2014. szept. 17. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Tejmennyiségtől és a baba igényeitől függ. Mindhárom gyerekemnél 6 hós kor után kezdtük, 7 hónaposan 1 étkezés, 8 hónaposan 2 majd 3 étkezés kiváltva. Innentől gyorsultak az események, kb. 10 hónapos korra már csak a reggeli meg az esti szopi maradt. De ez a kettő megmaradt sokáig, kb. 15 hós korukig szoptattam így. Ezután már csak az esti szopi maradt, de ez a napi egy már gyorsan apasztotta a tejet, így le is szoktak róla. Kivéve a középső, ő igényelte a szopit még 18 hós koráig, a másik kettő már magától szokott le.

Magamnál azt vettem észre, amint kiváltunk egy étkezést, kevesebbet szoptatunk, rohamosan csökken a tejmennyiség, 6 hós korukig rengeteg tejem volt, utána már egyre kevesebb, mire a napi 1-2 szopihoz értünk, már alig volt tejem.

2014. szept. 17. 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:

6 hónapos valamivel elmúlt, mikor elkezdtük a kóstolgatást. Először tízórait kapott, utána ebédet, uzsonnát, aztán a reggelit és a vacsorát egyszerre vezettem be neki olyan 10-11 hónaposan, mert igényelte, hogy amikor mi eszünk, ő is kapjon. Igény szerint szopik (még mindig), a szilárd ételeket szoptatástól függetlenül, fix időpontokban kapta. Kb. egyévesen már nem fogadta el a cicit normál étkezés helyett, legfeljebb ha éhen akart halni, akkor kért, de utána ugyanúgy igényelte a rendes ételt is.

Elalváshoz még mindig szopik, meg ha anyahiánya van, akkor is jön. 15 hónapos lesz.

2014. szept. 17. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!