Csak anyatejes babátoknál mikorra váltottátok ki az összes étkezést? Mikor kezdtétek a kóstoltatást, és mikor fejezte be teljesen a szopizást?
A középsőnél pl. 6 hónaposan kezdtem kínálgatni, 9 hónapig mindent kiköpött. Aztán rájöttem, hogy a pép formával volt a gond, darabosan már mindenre nyitott volt. Tehát egy darab főtt répát eléraktam és azt már jóízűen. Ugyanez trancsírozva, pfujj. :)
Már elmúlt 1, mire napi 5 kaját evett, de akkor is megkínáltam anyatejjel, egyszer kért, egyszer nem. 3 és fél éves koráig szopizott.
Tejmennyiségtől és a baba igényeitől függ. Mindhárom gyerekemnél 6 hós kor után kezdtük, 7 hónaposan 1 étkezés, 8 hónaposan 2 majd 3 étkezés kiváltva. Innentől gyorsultak az események, kb. 10 hónapos korra már csak a reggeli meg az esti szopi maradt. De ez a kettő megmaradt sokáig, kb. 15 hós korukig szoptattam így. Ezután már csak az esti szopi maradt, de ez a napi egy már gyorsan apasztotta a tejet, így le is szoktak róla. Kivéve a középső, ő igényelte a szopit még 18 hós koráig, a másik kettő már magától szokott le.
Magamnál azt vettem észre, amint kiváltunk egy étkezést, kevesebbet szoptatunk, rohamosan csökken a tejmennyiség, 6 hós korukig rengeteg tejem volt, utána már egyre kevesebb, mire a napi 1-2 szopihoz értünk, már alig volt tejem.
6 hónapos valamivel elmúlt, mikor elkezdtük a kóstolgatást. Először tízórait kapott, utána ebédet, uzsonnát, aztán a reggelit és a vacsorát egyszerre vezettem be neki olyan 10-11 hónaposan, mert igényelte, hogy amikor mi eszünk, ő is kapjon. Igény szerint szopik (még mindig), a szilárd ételeket szoptatástól függetlenül, fix időpontokban kapta. Kb. egyévesen már nem fogadta el a cicit normál étkezés helyett, legfeljebb ha éhen akart halni, akkor kért, de utána ugyanúgy igényelte a rendes ételt is.
Elalváshoz még mindig szopik, meg ha anyahiánya van, akkor is jön. 15 hónapos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!