Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit ehetek és mit nem? Adnátok...

Mit ehetek és mit nem? Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Két hetes a babám, és fogalmam sincs, nekem mit szabad ennem és mit nem. Ahány embert megkérdezek, mindenki mást mond. Az egyik szerint amit szabad, a másik szerint pont azt tilos. MOst akkor hogy is van ez? A babám nem sírós, sokat alszik, szopizik és nézelődik mikor ébren van. Viszont naponta legalább 10 kakis pelusa van és a kakija is csak részben "megfelelő", mindig vizzel együtt jön. Szép aranysárga, az illata is normális, de mindig van leve is és szinte spriccel ki a kicsim popsijából. Túl savas lenne, mert eszem narancsot? Hogy van ez?
2010. jan. 22. 07:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindent ehetsz a puffasztó ételeken kívül.(szárazbab,káposztafélék)Ha a tiltásokra hallgatsz,akkor szinte semmit nem ehetnél.Nekem 3 gyerekem van,és azt ettem,ami jól esett.Egyik babának sem l,ett ettől semmi baja.
2010. jan. 22. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom a narancs nem tilos. Azért napi 5 kg-t ne egyél meg belőle az neked se tenne jót, de 1-2 szemet megehetsz. Egyébként nem hiszem, hogy ételtől lenne ilyen a széklete, az én babámnak is ilyen volt, igaz nem volt napi 8 kakis pelus, de 5-6 nekünk is volt. És sugárban jött belőle. Korán vettem le a pelust és hasba fosott :D

Amit nem javasolnak az a nagyon fűszeres, csípős ételek, az alkohol tartalmú ételek/italok. (tévhit, hogy főzés közben elveszti az alkohol tartalmát, sőt még több is lesz benne) Engem a védőnő majdnem bekapott mikor rumot tettem a sütibe. :S

Nekem a Bolognaitól fájt a babóm hasa, túl fűszeres volt szerintem. Anyukám azt mondta kerülni kell még az ecetes dolgokat, a házi a savanyúságot ilyesmiket. Hát én néha ettem, de nem volt baj belőle.

2010. jan. 22. 08:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2010. jan. 22. 08:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen babafüggő, hogy mit ehetsz és mit nem. Én egy ideig nagyon vigyáztam, hogy ne egyek k betűs kajákat, meg erősen fűszereseket, de aztán egyszer-kétszer becsúszott valami, ha megkívántam. Karácsonykor még töltött káposztát is ettem, és nem volt semmi baj. Egyszer ettem viszont zöldborsófőzeléket, és akkor nagy volt az ordítás, fájt a pocija. Mindenesetre ha olyat eszel, mert nagyon megkívánod, ami esetleg allergizáló lehet, akkor azt ne este tedd, hogy éjszaka ne legyen problémátok.

Banyuci

2010. jan. 22. 09:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindegy, hogy mit eszel, ha hasfájós a babáb, akkor is fog fájni neki, ha semmit nem eszel.Így én ettem mindent, mert ha nem táplálkozol változatosan, nem lesz miből termelődnie a tejnek.Nekünk 2,5-3 hónaposan elmúlt a hasfájás, pedig azóta is úgy eszek, mint addig.A sok kaki pedig normális, ha van bevétel, van kiadás is.Ez is nrmális, meg az is, ha egy héten csak egy van.Nálunk változó, van, amikor három, van amikor három napig semmi.Van amikor vizesebb, van amikor olyan sűrű krémesebb.Pár napja pedig zöldes színű.Mindegyik normális.

2010. jan. 22. 20:11
 6/6 anonim ***** válasza:
narancsot kaposztat babot es csipöset ajanlott kerülni,en minden mast ettem.nem volt semmi baj.viszont a kaposztat 4 hosan is megerezte
2010. jan. 22. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!