Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha már elmúlt...

Mit csináljak, ha már elmúlt 7 hónapos, de csak a cicit fogadja el?

Figyelt kérdés

Hozzátáplálást egyáltalán nem (se gyümi, se zöldség, se tejpép), cumisüvegből nem hajlandó inni (lefejt anyatejet se). Ma voltunk dokinál, másfél hónap alatt 140 grammot hízott, eléggé csóválta a dokink a fejét. Tejem van, szeretek is szoptatni, de már kevés neki (ill. lemozogja). Igazából nem is hiszem, hogy kevés, mert alszik este 9-től reggel 7-ig, ha éhes lenne nyílván felkelne, nem? (6500 gramm és 71 centis kislány)

Bármi jótanács? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2014. szept. 24. 15:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
29%

Nekünk azt mondák,hogy 5bhónapos korától kezdjük el kostoltatni vele az új ízeket egyszerre csak egy ízzel próbálkozz mondjuk almával. Elég ha adsz neki egy-két kanállal naponta anyatejjel keverve(turmixolva)

Aztán 3-4 naponta emeld az adagot. Mire odaér addigra megszokott íz lesz a számára. És jól mondták,hogy 6 hónapos kor után már nincsennek meg azok a dolgok az anyatejben ami a megfelelő növéshez szükséges. Nem csak a hízásra kell gondolni hanem az idegrendszerre és a belső szervekre is. Ne add fel próbálkozz egyszer úgyis elfogja fogadni,végül is nem élhet egész életében anyatejen. :)))

2014. szept. 25. 14:10
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi most olvastam,hogy 7 hónapos elmúlt akkor meg főleg elkell kezdeni ez előtti voltam
2014. szept. 25. 14:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt letoltheto egy szakmailag elfogadott pdf a kerdesrol. Nehany valaszolonak is javaslom h.olvassa el!

2014. szept. 25. 23:51
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, próbálkozunk folyamatosan, előbb-utóbb biztosan elfogad majd valamit :) Beszéltem én is lll-es tanácsadóval (ill. volt is kint nálunk) ő is azt mondta, hogy van olyan baba, aki 1 éves koráig nem érik meg a hozzátáplálásra, egy percig ne aggódjak. Egyébként teljesen arányos, formás baba, vannak combihurkái is :)

A dokinkból meg páromnak is elege van, szerencsére a védőnőnk normális, ő is inkább szoptatás-párti.

2014. szept. 26. 07:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Jó hogy szakemberhez fordultál, aki megerősített abban hogy jól csinálod a dolgokat. :) További jó babázást!
2014. szept. 26. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!