Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha már elmúlt...

Mit csináljak, ha már elmúlt 7 hónapos, de csak a cicit fogadja el?

Figyelt kérdés

Hozzátáplálást egyáltalán nem (se gyümi, se zöldség, se tejpép), cumisüvegből nem hajlandó inni (lefejt anyatejet se). Ma voltunk dokinál, másfél hónap alatt 140 grammot hízott, eléggé csóválta a dokink a fejét. Tejem van, szeretek is szoptatni, de már kevés neki (ill. lemozogja). Igazából nem is hiszem, hogy kevés, mert alszik este 9-től reggel 7-ig, ha éhes lenne nyílván felkelne, nem? (6500 gramm és 71 centis kislány)

Bármi jótanács? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2014. szept. 24. 15:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
22%

A doki nem mondta, hogy 6 hónapos kor után már nem elég a fejlődéshez, ha csak szopik? Már 4 hósan el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást.

Lehet, hogy a szopi eltelíti, de nem fejlődik mellette kellően.

Adj neki gyümölcsöt keksszel, vagy bébiételt, ne tejpépet. Eleinte csak egy-.képt kanálnyit, amíg megszokja.

2014. szept. 24. 16:07
 2/15 A kérdező kommentje:
5,5 honapos kora ota probalkozunk, semmit nem fogad el (talan el kene olvasni amit irtam). 4 honaposan egyebkent is a tapszeres babaknal kezdodik a hozzataplalas
2014. szept. 24. 16:11
 3/15 anonim ***** válasza:
22%
Anyatejesnél is el LEHET kezdeni 4 hónaposan, de való igaz, hogy fél éves korára legalább kóstolgatnia kéne. Lehet talán szakirodalmat kéne olvasni. Esetleg a gyerekorvossal, védőnővel beszélni.
2014. szept. 24. 17:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Próbáld meg,h a gyümit, pl almát megpárolod, leturmixolod, és úgy adod neki. nyersen nagyon sok baba nem eszi meg, enyém se fogadta el még a levét sem. Párolt almához egy kis banánt is tehetsz, úgy édesebb. Illetve lehet hozzá anyatejet is keverni, és úgy kanalazni neki. Így az anyatej íze miatt talán könnyebben elfogadja. No és persze rá kell szánni az időt az etetésre :)
2014. szept. 24. 17:28
 5/15 anonim ***** válasza:
54%
Semmivel nem késtetek el, ne aggódj! Próbálkozz, aztán majd elfogadja. Én is így voltam.
2014. szept. 24. 19:11
 6/15 anonim ***** válasza:
35%

Kínálgasd, és fogadd el ha nem érett rá.

Minden baba máskor érik meg rá, óriási tévedés viszont hogy akár tápszeresnek is egészséges 6 hó előtt hozzátáplálni.

Van amelyik kicsi 6 hósan bőven eszeget, van aki 14 hósan is főleg anyatejen él. Van elég tejed, éhezni vagy bármiben hiányt szenvedni nem fog. Az nagyon valószínű hogy lemozogta a plusz kalóriákat. A hozzátáplálástól nem hízna gyorsabban, mert az anyatej kaóriatartalma magasabb a zöldségnél és gyümölcsnél.

Doki hagy csóválja csak a fejét, reméljük leesik majd a sok rázástól.

Szerintem a dokid hozzá nem értésén kívül semmi gond nincs.

2014. szept. 24. 19:45
 7/15 anonim ***** válasza:
35%
Hát az én lányom 4 hónaposan 7kg. Nagy baba az tény, de a 6,5kg nem kevés? Én is most akarom elkezdeni a hozzátáplálást, mert este már csak 100g-kat tud szopni. Kíváncsi vagyok, hogy fog menni...
2014. szept. 24. 20:22
 8/15 anonim ***** válasza:
Az én csajszim 4,5 hónaposan 8280 gramm. Én elkezdtem kóstoltatni barackot és almát, de nagyon nincs még készen rá. Most várunk egy kicsit. Egy ideig biztos nem fogyna el, ha csökkenne a tejem. :)
2014. szept. 24. 20:29
 9/15 anonim ***** válasza:

Van mar foga?

Probald meg h.vedd a kezedbe es egyel almat hagyd hogy szivogassa a levet. Tegyel ele bulatat azt szajba veszi es elolvad benne. Mi igy kezdtuk. Lassan fogadott el barmit. A glutent erdemes 7 honaposan bevezetni. Adj a kezebe kiflit. Almat is ha van foga....de figyled nehogy nagyot harapjon. Ha felrenyel ne ijedj meg.iszonyu ugyesek. Es par alkalom utan megtanulja h.nyeljen. de probalkozhatsz friss almalevel kanalbol.

2014. szept. 24. 23:28
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarbegy eves koraig 3/4 reszbeb anyatejen el keg az sem gond nyugi...ezzel sokan nem ertenek egyet nekem szoptatasi tanacsado mondta...nalunk igy is van es hurkas a fiam combja.
2014. szept. 24. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!