Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan baba, aki nem...

Van olyan baba, aki nem fogadja el a szoptanít készüléket?

Figyelt kérdés
2,5 hónapos a kislányom és bár van tejem, estére kevesebb és szeretnék pótolni neki anyatejjel a szoptanít készülékkel. El is kezdi szívni, de egy idő után ha kiesik a szájából a cső, nem hajlandó cicizni tovább. Mérem, hogy mennyiket eszik és ekkor még keveset evett. Mi lehet ennek az oka? Máshogyan nem tudom neki odaadni a pótlást, mert semmit nem fogad el. És szeretném még tovább szoptatni.

2014. febr. 27. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagy, hogy egyáltalán bekapja...pont ennyi idősen próbáltam használni, de nekem be sem kapta a ygerek, érezte a kis csövet, ha később dugtam a szájába, akkor gyorsan abbahagyta a szopit.....jó találmány, de sztem aki nem a kezdetektől használja, ott nehezen veszi el a baba....!
2014. febr. 27. 16:54
 2/5 Gyönyörűséges ***** válasza:
Én 2-3 hetes korában kezdtem el használni a babámnál, sikeres volt, egy hét alatt megnövekedett a tej mennyisége és végül 14 hónapos koráig szoptattam. Egy ismerősöm kb 2,5 hónapos babájával próbálta ki, nem volt hajlandó szopizni, teljesen cumizavaros lett a kórházban, kb 1 hétig használták ők is, ma már csak cici van. Szóval azt tanácsolom, hogy kitartás, nem egyszerű, nekem nem egy emberes volt ez a művelet, a férjemnek mindig segíteni kellett, de megérte! Sok sikert!! Ja, ha teheted próbáld meg ne mérni állandóan.... én úgy szoktam le a mérésekről, mert már függője lettem, hogy amikor elutaztunk a szüleimhez kb 150 km-re, a férjem megígérte, hogy a kocsiba teszi a mérleget, és kb fél úton közölte, hogy direkt otthon hagyta, majdnem síró görcsöt kaptam. Azon a héten gyarapodott a legtöbbet a babám, és több lett a tejem is, ne stresszelj ezen!!!! Én végig csináltam ugyanezt amit te, és most várom a második babát, mérleget látni se akarok!! Jó egészséget!!!
2014. febr. 27. 17:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Próbálkozni fogok, remélem sikerül valahogyan! :)
2014. febr. 27. 19:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Mérleg alapján kevés a tejed este, vagy sír is az éhségtől?

Mert az esti tej zsírosabb, kevesebb is elég belőle, az is lehet, hogy jóllakik.

2014. febr. 27. 21:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, mérleg alapján kevés a tejcsi este. Kb. 50-60 gramm a 2 ciciben. De pl. ma este sikerült pótolnom először szoptaníttal majd kispohárból. Így lett 100 gramm a vége. Onnan tudom, hogy valószínű éhes lehet, hogy egyrészt cuppog az öklével, másrészt meg nem tud elaludni még este 11-kor sem. Órákon keresztül a mellemen lóg és hol az egyiket szívja hol a másikat. Aztán újra és újra... Meg az elmúlt héten csak 10 dekát hízott. Eddig 25 dekákat hízott...
2014. febr. 27. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!