Ha mondjuk vashiányom van, a baba sem jut hozzá elegendő vashoz?
Szoptatok, néha már kóstoltatok is ételt a babával
Mindig is vashiányos voltam, terhesség alatt mondjuk mivel mindent ettem rendesen, odafigyeltem, ill. szedtem vasat is pluszban így akkor nem volt gond, de aztán kiürült a terminus végére eléggé, látszódott a vérképen is.
Most is eszem rendesen, de nagyon karikás a szemem, 8 óra alvás és sok pihenés ellenére is, és fáradékony is vagyok, szóval elég valószínű a vashiány...
félek, hogy a baba se jut hozzá elegendő vashoz.
már 9 hós, de még csak hozzátáplálgatok, nincs kiváltva étkezés, jó húsban van a baba és egészségesnek is tűnik.
szedni kezdtem vasat megint, de azt mondják, hónapok múlva töltődik vissza normál szintre
Ha aggódsz a babád miatt, kérj neki egy labort, abból kiderül. Aztán a gyerekorvossal együtt el tudod dönteni, kell-e neki pótlás, és ha igen, milyen formában.
De szerintem is kezdj el te is szedni, ha indokoltnak tűnik. Viszont egy labort magamnak is megejtenék, abból rögtön látszódna a pontos érték, nem kéne találgatni a kezelését illetően.
Az anyatejben egyébként relatíve kevés vas van, de az nagyon jól hasznosul (kb. 50%-ban)! Lehet, hogy a te tüneteid csak azt jelzik, hogy a babád a tejen át "elszívta" tőled a vasat, de neki jutott elég. Szóval az első a te kezelésed lenne és az övé csak akkor, ha valóban indokolt. (szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!