Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS! Szoptatós anyukák!?

Hnikolett03 kérdése:

SOS! Szoptatós anyukák!?

Figyelt kérdés
Segítségeteket kérném,a fiam 1,5hónapos 1hetes koráig szoptattam sajnos mert a mellem sebes volt és tejem sem volt elég fennt volt a cicin 1órát váltva és így szopott 40ml-t.Most azóta is tápszerezem az orvos utasítására de 3napja megint elkezdtem szoptatni tápszer előtt.Sokáig nem hagyom fenn csak kb 20percig de büfi után nyugtalan.nem sír de elfogadja a tápszert ha megkínálom és meg is eszi az egészet 150ml-t.Első baba és nem tudom mikor jönne meg a tejem ha egyáltalán megjönne,nem telik a mellem,csak csöpög a tej de csak akkor ha kézzel fejem ez normális??.A baba sokszor sír cicin,elfordul.cumizavaros lenne?
2014. szept. 20. 09:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
120at most evett előtte szopott.elég lehetett neki a tejem ha böfizett utána?
2014. szept. 20. 12:34
 12/17 anonim ***** válasza:

büfiztetni evék közepén is lehet a babát, ez nem azt jelenti náluk hogy jól lakott e, hanem nyelt e levegőt.

amúgy arra figyelj, igaza volt védőnődnek, hogy től eszi magát, igen sok a 150! de még lehet a 120 is szopi mellett, hiába van arra a dobozokra ráírva, hogy pár hetes babák adagja az én 4 hónaposom majd' 7 kilósan is kidől néha még 120-tól is, pedig csak napi 5x etetem. nem-et soha nem mond, hogy nem kell több, mind megissza az üvegből, inkább visszahányja később..

és a nagy ötleteim, tapasztalatból hogy honnan tudod ha jól lakott és a többi már csak "libatömés":

amikor cumisüvegből iszik egy idő múlva ködös a tekintete, nem fal, lassabban szürcsölget, néha meg is áll, de ha nem veszi észre az ember lánya, és nem veszi el az üveget, hát iszik tovább..nagyon finoman ki is nyomja a nyelvével, ez is alig észrevehető.

a tejed tuti megjön, ha neki állsz és rászánod az időt arra, hogy Sűrűn szoptass, 3-4 napig ezután már a terjtermelés annyi amennyi a babaigény.

2014. szept. 20. 12:56
 13/17 anonim ***** válasza:
*büfiztetni evés közepén is lehet(ezt akkor tanácsolják ha habzsol a baba, sokszor bukik(hány)kaja után
2014. szept. 20. 12:57
 14/17 anonim ***** válasza:

előző vagyok, nai 5x úgy etetem, hogy abból 3 evés anyatej, kettő pótlás, VAGY anyatej+pótlás

én ott rontom el, hogy a bennt maradt tejet nem fejem le, így a szervezet azt hiszi kevesebbet kell termelni, ezért kényszerülök pótolni

2014. szept. 20. 13:00
 15/17 anonim ***** válasza:

ajánlom figyelmedbe(nem hosszú)

[link]

2014. szept. 20. 13:45
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat sokat segített.még annyi,hogy kb 15x szívja meg a mellem mire nyel 1kortyot ez gondolom azért van mert nincs elég tej még ugye?
2014. szept. 20. 19:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert a tej nem a szoptatások között, hanem a szoptatás alatt termelődik. Mikor a baba szopik, elindítja a tejtermelő hormonokat. Valószínű, hogy akkor indul el a tejleadó reflexed, ami kilöki a tejet a baba szájába, így akkor van mit nyelni. Ez teljesen rendben van.
2014. szept. 20. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!