Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS! Szoptatós anyukák!?

Hnikolett03 kérdése:

SOS! Szoptatós anyukák!?

Figyelt kérdés
Segítségeteket kérném,a fiam 1,5hónapos 1hetes koráig szoptattam sajnos mert a mellem sebes volt és tejem sem volt elég fennt volt a cicin 1órát váltva és így szopott 40ml-t.Most azóta is tápszerezem az orvos utasítására de 3napja megint elkezdtem szoptatni tápszer előtt.Sokáig nem hagyom fenn csak kb 20percig de büfi után nyugtalan.nem sír de elfogadja a tápszert ha megkínálom és meg is eszi az egészet 150ml-t.Első baba és nem tudom mikor jönne meg a tejem ha egyáltalán megjönne,nem telik a mellem,csak csöpög a tej de csak akkor ha kézzel fejem ez normális??.A baba sokszor sír cicin,elfordul.cumizavaros lenne?
2014. szept. 20. 09:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

az, hogy büfi után nyugtalan, az lehet attól is, hogy pukiznia kell

a tejtermelés úgy nő és indul be is, hogy a baba cicizik, minél többet! első napokban non-stop mellre kell tenni ezzel elindul, utána 3 óránként, vagy igény szerint, de sűrűn. akkor beáll mennyiségileg is, amennyi kell. utána nőnek a baba igényei, ekkor folyamodnak sokan a pótláshoz, ahelyett, hogy megint sűrűn tennék cicire ezzel jelezve a szervezetnek, hogy termelj.

az, hogy sír cicin, lehet igen, hogy cumizavaros, vagy az elején türelmetlen hogy meginduljon a tej, ezt lehet segíteni azzal, hogy szoptatás előtt masszírozod, elindítod, hogy amikor ő megkapja már csorogjon szívásra.

2014. szept. 20. 09:35
 2/17 anonim ***** válasza:

Igen, cumizavarnak tűnik. A lányom egy cumisüveget volt hajlandó úgy-ahogy elfogadni, a Lansinoh-t. Ezt kifejezetten úgy tervezték, h ne okozzon csak a legkisebb mértékben cumizavart (állítólag).

Ahhoz, h elegendő tejem legyen nekem szükségem van sok folyadékra (min 3l naponta), sok szénhidrátra (legalább 1 cs pilóta keksz reggelire) és sok pihenésre.

Én sehogyan sem tudok fejni.

2014. szept. 20. 09:35
 3/17 anonim ***** válasza:
az orvosodnak nem volt annyi esze hogy vetessen veled az első heten 300 ft-er egy tegely lanolint, amivel bekened a bimbod, es egy nap alatt elmulik a seb? meg egy jo bimbovedot, mondjuk a Medela valamelyik meretet meg 600 ft-ert amivel meg nem lesz ujra sebes? illetve nagyobb esellyel fog efyszerre cumizni es szopni is a baba ha kezdetektol bimbovedozol. na errol ennyit. szerintem sosem keso elkezdeni a szoptatast, dicseretes h nem adod fel. en is javadlom hogY szopik elott es utan egy jo nagy pohar vizet igyal. tejszaporito fejés is van, a neten jol leirjak a 7-5-3-1 perces modszer lenyeget. nekem 3 napig napi ket ilyen fejes megtriplazta a tejem. hajra
2014. szept. 20. 09:52
 4/17 anonim ***** válasza:
ja es a tuletetestol is fajhat a pocija a 150 ml nekem soknak tunik, foleg ha szopi is van melle. méred mennyit szopik? lehet h tobbet mint gondolnad :) mennyit hizik hetente? probald ki tobbszor etetni kevesebb kajaval, jol kibufiztetni es nappal hason altatni.
2014. szept. 20. 09:55
 5/17 A kérdező kommentje:
szerintem is sok a 150ml,de 4órát is alszik napi 2x ezért javasolta a védőnő bár nemtudom ennek van e alapja eddig elég volt neki a 120is.bimbóvédőt is használtam amíg sebes volt de most nélküle is megy.mérlegem nincs de holnapután viszem méretni
2014. szept. 20. 10:14
 6/17 A kérdező kommentje:
ti mennyi tápszert adnátok neki így hogy nem tudjátok mennyit szopik,amúgy mohó baba és megenné mindig az egészet,de amikor szopik akkor meg nem hallom nyelni csak rágni mert lehet nincs neki elegendő?
2014. szept. 20. 10:22
 7/17 anonim ***** válasza:
Keress valahonnan egy szoptanít készüléket, ha szeretnéd szoptatni, azzal vissza lehet szoktatni. És igen, minél többet legyen cicin. Egy hét bőven nem elég a tejmennyiség beállásához, de utólag ezzel már kár foglalkozni. Hívj fel egy lll-es szoptatási tanácsadót, az lll.hu-n megtalálod őket. Ha kitartóak vagytok, amíg van tej, addig még vissza lehet állni kizárólagos szoptatásra is. Hajrá! :)
2014. szept. 20. 10:25
 8/17 A kérdező kommentje:
valaki segítene hogy addig mennyi tápszert adhatok a babának szopi mellett?mert a védőnőm hétvégén nem elérhető.150nél szorulása van de a tápszeres dobozon az van,hogy 120at kell egy 4hetes babának felette pedig 150et.szerintetek elég lesz szopi mellett neki a 120is?ha nem sír?
2014. szept. 20. 11:11
 9/17 anonim ***** válasza:
mennyit enne a babád a tápszerből? Az enyém mindig csak ennyit evett, amennyire szüksége volt, gyakorlatilag ez mindig kevesebb mennyiség volt,mint amit a dobozon írtak. Neki ilyenkor simán elég volt a 120.
2014. szept. 20. 11:16
 10/17 anonim ***** válasza:
Szia , ha szopik biztos elég neki a 120(attól is függ hányszor eszik egy nap), de csak szoptasd többször is akár, ne add fel én 4 hetesen tehettem rá a picit a mellemre koraszülött volt és sokat küzdöttem, hogy legyen neki és ő is bele jöjjön, most 10 hós és imádom szoptatni már csak 2 x szopik napközben és 2x éjszaka. Sok pihenés, sok folyadék, nagyon jók a levesek ilyenkor, teák. rengeteg technika van fenn a neten kézi fejésre. Sok sikert. De ha nem megy akkor se keseredj el .
2014. szept. 20. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!