Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Még nincs gyerekem, ezért...

Még nincs gyerekem, ezért lehet rosszul gondolom, de! Szerintetek? Nővérem 2hetes kislányát 1 akár 2 órán át szoptatja, mert 3perc szopi, aztán 5perc szundi.

Figyelt kérdés
aztán persze ébresztgeti, és a pici megint bealszik.én úgy gondolom ez nem jó így.ha igazán éhes lenne rendesen szopizna,és utána aludna.nem?így az egésznapjuk szopizással tellik.és az éjszakák is.
2010. jan. 16. 23:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem azt irta hogy 1-2 ÓRÁNKÉNT SZOPTAT?hanem annyi ideig...Én babám is egész fél éves joráig minimum 40-percig,de néha 1,5órig is szopott.Volt hogy naponta 7 órát töltöttem szoptatással,ugy hogy csak 5ször evett egy nap!Egy hónaposan voltunk kórházban,és okoskodtak a nővérek higy 20 perc alatt ki kell szivnia a tejet,és utána ő már biztos csak cumizik rajta...levettük 20 perc után,mpersze nagy orditás,alig szivott ki 60at,visszatettók,a követjező fél óra alatt kiszivott még 70et,ugyhogy az sok mindenen mulik,mennyire birja szivni,nem vérszegény e,hogy jön a mellből...ő dolguk,ha eddig szoptat hát eddig szoptat.
2010. jan. 17. 12:34
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

Én is 1 órán át szoptattam minimum az első babámat, de inkább másfél. Nem volt se hasfájós, se a mellemnek nem lett baja. A kenőcsőt is amit vettem, bontatlanul dobtam a szemétbe.

Egyébként az igény szerinti szoptatás (bár nem tudom minek fárasztom magam), azt jelenti, hogy akkor teszed mellre a babát, amikor ő kéri, mivel a hat hónapig kizárolagos szoptatás mellett nem kap mást mint anyatejet. Régen valóban az volt a divat, hogy 4 óránként etették a babákat, de mellette teáztatták. Ha szoptatod az nemcsak az éhségét hanem a szomját is csillapítja.

Egyébként felnőtteknél is van aki lassabban van aki gyorsabban eszik. Miért várjátok el, hogy minden baba tök egyforma legyen? Egyáltalán kitalálta ki, hogy ez lehetséges, vagy ezt hogy egyformára kell trenírozni őket?

2010. jan. 17. 14:29
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindig bealudt evés közben a kisfiam az első hetekben,hiába ébresztgettem. Majd belejönnek és nem fog ilyen sokáig tartani.
2010. jan. 17. 18:58
 14/25 anonim ***** válasza:
89%
Eleinte ugyanezen görcsöltem, egész nap csak szoptattam. Aztán pár hét után próbáltam 40 percre szorítani, 10 hetes kora körül pedig ő rövidítette le 20 percre, most 3.5 hónapos és 10 perc max. De két hetesen még hagy aludjon rajta, úgysem lehet felkelteni.
2010. jan. 17. 21:27
 15/25 anonim ***** válasza:
81%
Hát bizony, az újszülöttek ilyenek. Egész nap szopiznának. Majd ha lesz sajátod, te is megtudod. Addig is, hagyd békén a nővéredet, úgy csinálja, ahogy neki, meg a babának jó. Én sem szerettem, amikor apósomék - akik egyik gyereküket feles tehéntejjel (!), másikat tápszerrel táplálták, mert anyósom nem tudott szoptatni - beszólnak, hogy háromóránként szoptassak. Gyermekágyasként, meg utánna is ezzel szívták a véremet, meg a férjem alá is adták a lovat. Mondhatom, nagyon "jól" esett.
2010. jan. 19. 12:33
 16/25 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek, én nem is mondok semmit nővéremnek, csak furcsálltam.

más egy tápszeres baba és az anyatejes baba etetése?mert barátnőmnek,sajnos tápszeres a pici, és első prctől fogva tartják a 3órát (persze vannak csúszások),és nem sír egésznap a pici.szépen, ahogy mondani szokták: eszik,alszik.

csak ehhez viszonyítva furcsáltam a dolgot.

2010. jan. 19. 20:43
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
A tápszert lassabban emésztik a babák, mint az anyatejet, úgyhogy a tápszeres babák lassabban éheznek meg.
2010. jan. 20. 09:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
És nincs két egyforma gyerek sem, van amelyik eszik-alszik-kakil, és van "magányos", aki az első hetekben csak anya közelségétől nyugszik meg:)
2010. jan. 20. 11:45
 19/25 anonim ***** válasza:
28%
jól látod, ez nem jó, már az elején is többen megírták, hogy miért. a szoptatást meg nem szabad megnyugtatásra használni, ez táplálkozás alapvetően. utána meg jön a "nem tudom elválasztani" történet...megoldás lehet, hogy ha sír, ne mindig anyuka vegye fel! és akkor szoptassa, ha tényleg éhes lehet! (igen kb. 3 óránként...mikor én szültem, akkor is ment már ez az "igény szerint" divat, láttam pár anyukánál, hosszú távon milyen "jó" volt...néhány hónap után bezárva és rabszolgának érezték magukat a gyerekük mellett, itt is lehet pár ilyet olvasni...nem hiszem, hogy ez jó érzés lehet...)
2010. febr. 2. 22:59
 20/25 anonim ***** válasza:
79%

Nem értek egyet az utolsóval. Az én lányaim is az első hetekben szinte csak cicivel a szájukban éltek. 1 hónapos koruk körül kezdett el normalizálódni helyzet. Akkor kb. 2 óránként ettek nappal, éjszaka viszont 8 órát aludtak egyhuztomban.

6 hónapos korukig csak anyatejesek voltak, utána az egyik 9 hónaposan, a másik 11 hónapos korában szopizott utoljára.

A cumisüveget nem is ismerték, mert plusz folyadékot sem kaptak az anyatej mellé.

Ma egyik sem cumizik vagy szopja az ujját. Teljesen kiegyensúlyozott gyerekek.

2010. febr. 15. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!