Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom hogy elég a tejem?

Honnan tudom hogy elég a tejem?

Figyelt kérdés

Szoptatok, a gyerkőc lecuppan a ciciről. Büfiztetés után pelust cserélek és kicsit járkálok vele, beteszem az ágyába. Ha elalszik is felkel és vergődik, nyöszörög. Ha felveszem sír ugyan, néha a kezét rágcsálj de egy idő után rajtam elalszik. Ha éhes lenne nem folyamatosan sírna?

Ráadásul van hogy alszik 6-7 órát de ez a "menetrend" előzi meg. Szerintetek?

2014. aug. 26. 20:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Merd meg az etetest. Az en lanyom egyaltalan nem sirt, 2-2,5 orankert kert enni, megsem hizott. Most ket cicibol eszik es elkezdett hizni. Ja es bufizni is bufizett.
2014. aug. 26. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a babád? Ha naponta van legalább 5-6 pisis pelenka, folyamatosan nő a súlya (hétről hétre, később hónapról hónapra), és a baba alapvetően kiegyensúlyozott, jókedélyű, akkor elég a tej. Olyan gyerek nincs, amelyik soha nem sír. Lehet, hogy fáj a hasa, vagy álmos és nem tudja hogy kell elaludni, vagy egyszerűen biztonságérzetre vágyik az öledben.
2014. aug. 26. 21:37
 3/10 anonim ***** válasza:
berelj vagy vegyel egy merleget. az enyemmel is ez volt, aztan a korhazba ram szoltak hogy nem hizik... bereltunk merlrget, lemerek minden etetest azota szepen hizik...
2014. aug. 26. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:

onnan is lehet, hogy lefejed, látod mennyi, ezt összeveted a gyerek súlyával

a szükséglet súly kg x 150 / napi étkezések száma

2014. aug. 26. 22:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez a 150ml/kg inkább a tápszeres babákra vonatkozik, az anyatejes babákra nem. Annyi igaz belőle, hogy átlagban az anyatejes babáknak ennyire van szükségük, de ettől még mindegyik gyerek más, valamelyiknek ennél több, valamelyiknek kevesebb kell. Ezért is javasolják, akinek van mérlege, hogy naponta csak egyszer mérje a gyereket, lehetőleg ugyanakkor, pl. fürdés előtt.
2014. aug. 27. 06:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ, mennyi idősen csinálja ezt. Védőnő 6 hétig megy minden héten, kérd meg, hogy vigyen mérleget. Az a baba amelyik éhes, ha nappal alszik is, éjszaka nem fog. (De ha éjjel sír azért nem biztos, hogy az éhségtől, lehet hasfàjás is.) ha 6 hét alatt van, én nappal max 3 óránként megetetném, ha nem ébred fel, felébreszteném. Éjszaka hagynám aludni, bár szerintem mázlista az, akinek pár hetesen alszik a babuja éjjel.
2014. aug. 27. 07:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha még pár hetes babáról van szó,akkor nem a legjobb ha alszik 6-7 órákat (legalábbis a leírásodból azt vettem ki,hogy ez naponta többször fordul elő).

Ha így van,akkor biztos,hogy éhes.

Ha kiköpi a cicit-büfizés után tedd a másikra vagy akkor mikor rágja a kezét.

Illetve ha van lehetőségetek mindenképpen bérelnék egy mérleget.Etetés előtt meg kell mérni és egyből utána is.Ebből kiderül,hogy mennyit szopik.

2014. aug. 27. 08:01
 8/10 A kérdező kommentje:

5 hetes múlt a fiam és csak egy nagyot alszik este, akkor kb 5-6 órát de a nappal tartja a 3-4 órát és hogy őszinte legyek gyakrabban 2 hete nem etetek a védőnő tanácsára mert 5.2 kg vlt a múlt heti mérésen.

Csakhogy azt megelőzően volt hogy kapott tápszert. Habár akkor is volt ez a nyűgösség, méltatlankodás.

Tehát ha kevés lenne a tej nem aludna ilyen hosszan?

A hasfájós jelzés is lehet a kézfej szopogatása?

Köszönöm a segítségeteket :)

2014. aug. 27. 09:00
 9/10 anonim ***** válasza:

A kézfej szopogatása lehet éhség jele, lehet csak annyi, hogy nyugtatja magát, később pedig ha állandóan rágja a öklét, akkor masszírozza az ínyét a foggyökerek miatt.

Én babám is állandóan nyűglődik, de ő nagyon hasfájós és már a foggyökerek is bántják, ő 3 és fél hónapos.

Néha már én sem tudom, hogy mi a baja, a cicin mindig bealszik, de ha leveszem, sír. Mondjuk ő sosem alszik nappal, mert állandóan felkelti egy-egy bélgörcs.

2014. aug. 27. 09:05
 10/10 anonim ***** válasza:

az en lanyom is nyoszorog almaban, van hogy alszik csak nyog mint egy oreg ember. Ilyenkor vagy puki, kaki vagy bufi bantja. sosem sir, csak nyog. Van hogy 6 oran at tart mire valami a harom kozul sikerul es akkor megnyugszik. Ha szepen hizik akkor nem ehes, az okolszopizas ilyenkor még reflex szeru.

5 hetes

2014. aug. 29. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!