Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha elkezdem a hozzataplalast...

Ha elkezdem a hozzataplalast ( kb 4 hosan) eleg lesz neki ez a keveske tejem?

Figyelt kérdés
Lassan 3 hos babam tapszeres mivel max 30 mlt tudok lefejni ket mellbol,o pedig csak 20 at sziv ki amikor megindul a tej,tovabb nem szivja.csak akkor eszi amikor omlik a szajaba.ha megkezdjuk a kostoltatast akkor a purek utan eleg lesz neki ez a keveske tejem? Szabadulnak minel elobb a tapszertol.
2014. aug. 10. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem lesz elég.

Ahogy nő a babád, úgy lesz nagyobb az étvágya, úgy fog egyre többet kérni.

A hozzátáplálás egy lassú folyamat, nem szabad vele kapkodni. Általában egy új íz kb. 4-5 nap, vagy akár egy hét is. Eleinte csak gyümölcsöt adunk, hosszú idő, mire megeszik egy akkora adagot, hogy kiválts vele étkezést. A gyümölcs ráadásul gyorsan, könnyen emészthető, nem telít sok ideig. Mire eljuttok a husi-krumpli v. rizs egyvelegig, addig folyamatosan kapnia kell a tej alapú táplálékot, sőt, tovább is.

Azzal, hogy kiváltod a tízórait, a többi étkezés még tej alapú lesz. Egy éves koráig kb. fél liter/nap tej alapú étkezésnek meg kell lennie.

Mi a bajod a tápszerrel? Ha kell, hát kell, nem dől össze tőle a világ!

2014. aug. 10. 16:10
 2/5 anonim ***** válasza:
nem
2014. aug. 10. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem lesz elég, sőt eleinte nem is fog sok szilárdat enni, csak kóstolgat. Nem értem, mi a baj a tápszerrel?!?! Sokan úgy állítják be, mintha méreg lenne!!! Én is sokat kínlódtam a szoptatással, sokszor sírt, nem akarta szívni, mert nem jött eléggé. Sokkal kiegyensúlyozottabb, mióta tápszeres. Most már szépen eszi a gyümiket. 5hós.
2014. aug. 10. 16:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Elozo lanyom csak tapszeres volt.semmi gondom vele "csupan annyi " hogy extrem hasfajos tole a lanyom.harmadik fajtat probaljuk de minden eves utan visitas a kovetkezo etetesig.arra gondoltam ha pl eszik majd fel uveg gyumolcspuret az teljesen elteliti es mar csak parat kortyol ra.ha negy hosan kezdjuk,ot hos korara gondolom szep adafokat fog megenni. Bocsi ha rosszul gondoltam de most szoptatok eloszor.
2014. aug. 10. 16:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor vagy a tejedtől hasfájós, vagy újabb tápszert kell kipróbálni.

Vannak problémás pocakra is tápszerek, mit is a negyediket próbáltuk, mire jó lett és nincs vele gond.

4 hónap után adhatsz gabona vagy tejpépet, azzal gyorsabb kiváltani étkezést és laktatóbb is.

Nálunk nagyon bejött a dm-es natúr gabonapép, amit (anya)tejjel vagy bekevert tápszerrel kell kikeverni, és ebből gyorsan tudott sokat enni, ezzel gyorsan kiváltottunk egy étkezést. De a gyümikkel nem, két hétig csak azzal szórakoztunk, hogy a gyerek szájába is menjen alma, ne csak a környezetére.

Amíg a nagyobbik fiammal nagyon jól, gyorsan tudtunk haladni, a kicsivel nagyon meg kellett küzdeni, hogy ráérezzen a kanalazásra. 7,5 hónapos, háromszor eszik kanalast (1 gyümölcs, 1 húsos főzelék, 1 gabonapép), a többi tápszer. Van, hogy olyan gyorsan megemészti a gyümölcsöt, hogy köztes étkezésnél kell neki egy kis adat tápszer is.

Inkább tápit váltsatok, vagy próbáljatok hasfájás elleni szereket.

2014. aug. 10. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!