Mi baja lehet tápszeres babámnak attól ha 3 hónaposan elkezdem a hozzátáplálást almával?
Nem annyira tápláló, elképzelhető, hogy lelassul a gyarapodása. (és most eltekintettem attól, hogy állítólag nem érett rá a gyomra, mert ehhez nem értek. de az viszont egyértelmű, hogy az alma lemarad kalóriatartalomban, de más tekintetben is a tápszertől/anyatejtől)
Hova siettek? Miért akarod elkezdeni most?
Én megvárnám a 4-5 hónapot. Első babámmal kb 4 hónaposan kóstoltattuk az almát, de utálta. Meg is értem, mert még az édesebb fajta is savas meg savanykás. Inkább azt vezettük be, hogy tápszer helyett tejpépet kapott vacsorára, először hígabbra keverve, a doboz útmutatása alapján. Próbáltam utána barackot, sütőtököt, ezekkel keverve az almát, így már más volt a fogadtatás :)
Viszont a sárgarépát pl hiába adtam neki kb 5 hósan, emésztetlenül láttam viszont a pelenkában. Engem ez győzött meg arról, hogy azért mégsem csak "mai divat" ez, hogy várjunk kb fél éves korig.
Most a második babámmal is így fogom csinálni. Bár ez csak az én véleményem, nem kell egyetértened, de ha el is kezdeném most, tuti nem almával. EGyébként csak nálunk az alma az első gyümölcs, más országokban nem... oké, hogy kevés benne az allergén és nálunk "hazai íz", de máshol pont a magas savtartalma miatt hagyják későbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!