Ti elhiszitek, hogy minden nő képes szoptatni? Csak nekem hihetetlen?
Én nem hiszem, hogy minden nő képes rá.
Ha nem is fizikai vagy hormonális probléma miatt, van ahol egyszerűen már a kórházban "elrontják" az egész szoptatást (pl. cumiztatják, így cumizavaros lesz, vagy ezért nem úgy és annyira indul be anyuka teje, mert mondják neki, hogy csak pótoljon, stb., és ettől már sokkal kevésbé termelődik, hamarabb, esetleg néhány hónap után elapad, stb.).
De biztosan van olyan is, akinek egyszerűen nem megy, és kész, bármit csinál, csak kevesebb lesz neki.
Én sokáig tudtam szoptatni, de az elején a kórházban szó szerint "kipréselték" belőlem, ami akkor nagyon stresszelt, nem akartak pótlásta adni (nagyon nehezen adtak), porig aláztak, hogy szoptassam (egész nap szoptattam), már bőgtem is, aztán itthon szinte egész nap szoptattam (igény szerint, volt, hogy fél óránként), és így sok tejem lett, sokáig is volt.
De ahol nem így csinálják, vagy valakinek ehhez se ideje, se türelme, se ismerete nincs, annak elhiszem, hogy hamarabb elapad, és meg is értem, hogy nem megy neki.
Egy ismerősöm pedig azt mesélte, hogy egyszerűen kiderült, hogy nincsenek tejmirigyei, őt is halálra szivatták, nem hitték el, hogy nem megy, évekkel később derült ki neki egy ultrahangnál.
Szóval én elhiszem, hogy nem mindenki képes rá, ha más más okból is.
Nem mindenki képes rá, de a legtöbben igen. Vannak olyan törzsi kultúrák, ahol a törzs bármelyik női tagja megszoptatja az épp síró gyereket, legyen az nagymama vagy "szomszéd", mert szüléstől függetlenül el tud indulni a tej. Nagyobb küzdelmekkel, de örökbefogadó anya is van néhány, aki szoptat.
Viszont valóban vannak olyan hormonális zavarok vagy ritka rendellenességek (pl. tejmirigy hiánya), ami miatt nem megy mindenkinek.
Közelítsük meg máshonnan. Nem tudok konkrét számokat, de ha körülnézek, a nők nem egészen fele szoptat mondjuk még 4 hónaposan is. Ettől nyilvánvalóan többen képesek rá.
Vannak pl. h.lye p.ák, mint pl. én, akik pislognak, mint hal a szatyorban, mondván nincs elég tejem. Pedig csak elég infóm nem volt. Legközelebb változtattam a hozzáállásomon, vettem a fáradtságot és utána néztem, felhívtam mindenkit stb... és lám, mégis is csak képes voltam rá 3 és fél évig, a harmadikat meg 2 évig.
Én sem tudtam sokáig szoptatni, pedig minden segítséget igénybe vettem, minden praktikát kipróbáltam. Sose volt elég egy mellből szoptatnom, és az 5. hónapban elkezdett apadni. Még éjszaka is felkeltem, hogy fejjek, illetve a pótlást is szoptaníttal adtam, hiába. Egy idő után már jobbnak tűnt mindkettőnk számára, ha megnyugszom, kialszom magam, és nem kínozzuk egymást a szoptatással. Nem lehet tudni, mi az oka, édesanyám mindhárom gyermekével ugyanígy járt. Most várom a második babámat, kíváncsi leszek, mi lesz.
Szerencsére csak a szopiszektások gondolják azt, hogy feltétlenül, minden nő, évekig képes szoptatni, csak lusta, rosszul csinál mindent,stb.
Tehát akik kicsit mééég többet tettek a cél érdekében és még sikerült is nekik, azok vagy csak szerencsések vagy szopiszektások? Jó hogy nem már kigúnyoljuk a kitartó anyukát! Csigavér. Érthető az irigység. De azért ne más legyen már a h.e, mert neked nem sikerült, kedves Utolsó!
üdv: szopiszektás
9-es, valamit félreértettél, vagy nem igazán olvastad el, amit írtam, illetve valami oknál fogva fejben kiegészítetted a saját gondolataiddal, mert a válaszodban olyat állítasz, amit én nem írtam. A probléma ebben az esetben nem az én készülékemben van, mivel ez a te projekciód énrám. Köszönöm, én jól vagyok, az indulatok nem bennem keletkeztek.
Ha szeretnéd, leírom, az én szememben kik a szopiszektások (egyébként bátyám találta ki a szót akinek a felesége szerencsére igen sokáig tudta szoptatni mindkét gyermekét), miért nem értek velük egyet, és talán rájössz, felesleges volt magadra venned a semmit.
Minden vagyok, csak irigy nem, nem is értem, mire kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!