Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cumisüvegből eszik. Nagy baj?

Cumisüvegből eszik. Nagy baj?

Figyelt kérdés
4 hetes babámnak cumisüvegből adom az anyatejet. Az elején szopizott és néha mikor el kellett mennem, nagyiékkal maradt és cumisüvegből kapta az anyatejet. Azóta nem jól kapja be a cicit, mert csak a bimbót kapja be az udvart nem egy részét sem és ideges mert nem jön a tej úgy ahogy az üvegből, ezér. rángatja a mellbimbóm. Emiatt már fáj a mellbimbóm, így cumisüvegből kap enni. Ez nagyon nagy baj? Szoktam próbálkozni a cicivel minden nap, de nem sikerül rendesen szopizni.
2014. aug. 2. 11:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, mert cumizavara van a lányodnak. Ha csak fejsz, viszonylag hamar elapad a tej az esetek nagy részében. Privátban, ha kell megadom a számát annak a szopi tanácsadónak, akivel én konzultáltam. (más ügyben)
2014. aug. 2. 11:34
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

Mivel még igencsak pici a babád, én is azt tudom mondani, hogy próbálkozz a szoptatással, kérj segítséget tanácsadótól.

Az én kislányom nem akart szopizni, a technikával nem volt baj, de állandóan aludt az első három hónapban, enni is alig lehetett felkelteni, de mindig szopival kezdtük, amíg el nem aludt, utána fejtem, és azt kis pohárból kapta, álmában is megitta. Később, mikor nagyobb mennyiségeket ivott már, de nem volt elég tejem, Medella szoptanít készüléket használtunk, így a pótlás, és a ciciből jövő tej egyszerre jött, nem volt dühös, hogy nem jön eléggé, de inger is érte a mellett, így viszonylag sokáig kihúztuk kevés tejjel is.

2014. aug. 2. 12:30
 3/3 xStefix ***** válasza:
79%

Nem "baj", de elég kockázatos a további szoptatásra ill. a tejtermelésedre nézve. Mivel még pici a babád, nagyobb az esélye, hogy vissza tudod őt szoktatni a cicire - de ehhez mindenképp szakmai támogatás kell, mert egyedül se technikailag, se lelkileg nem nagyon fog menni!

www.ibclc.hu/tanacsado

www.lll.hu/tanacsado

2014. aug. 2. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!