Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cumisüvegből is eszik a...

Cumisüvegből is eszik a babám, és szopik is. Ugye nem hagyja el a cicit ezért? Milyen tünetei vannak, ha nem akarna szopizni?

Figyelt kérdés
Kevés a tejem,ezért sokszor fejek is,hogy több legyen.Ezt a baba megkapja üvegből.
2009. dec. 3. 09:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Inkább rakd el a lefejt tejcsit a fagyóba, a babát meg gyakrabban a cicire. Nem biztos, hogy összezavarná, de vannak babák, akik utána nem hajlandók megdolgozni a tejért.
2009. dec. 3. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia, tényleg baba függő, de egy kis pozitív példának itt a miénk: (remélem segít)

A kisfiam nagyon jó szopi készséggel született, de a tejem nem akart nagyon beindulni. Értsd ez alatt, hogy miután hazajöttünk a kórházból a 2. héten is csak 10-20-30 m-et tudott kiszívni. Sokat volt mellen, szívta is rendesen, de nem jött több. Kellett neki a pótlás egy idő után. Minding előbb szopi volt, utánna a pótlás ha kellett.

Eleinte nagyon úgy tünt, hogy nem is lesz több, de utánna szépen lassan emelkedett a tejem mennyisége is. (igaz mindent kipróbáltam, ami csak emberileg lehetséges, viszont nem estem kétségbe attól, hogy tápszert is kap)

Most 3 hónapos és ott tartok, hogy már csak este kell adnom neki tápszert a szopi után.

A mai napig is szívesen és lelkesen szopizik, én pedig összegyűjtöm a tejleadó reflex által a másik mellemből kicsöpögő tejet is és ezt is megkapja ha kell, vagy ezzel pótolok... (de egy kicsi már a fagyóba is került)

Nekem ez a mennyiség még mindig - és szerintem így is marad- a két mellemből jön össze, de nem bánom és büszke vagyok arra, hogy még mindig sikerül.

Egyszóval, bár babafüggő, de szerintem, ha megszokja, hogy előbb cici utánna cumi, akkor talán nem szokik le róla.

2009. dec. 3. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Tünet: nem akar majd szopizni, mert a cicin jobban meg kell dolgoznia a tejért. A cumisüvegből könnyebben megy, ezért azt akarja majd.

Persze nem minden babánál lesz ez így, de én nem kockáztatnék.

2009. dec. 3. 16:03
 4/5 xStefix ***** válasza:

Ügyetlenebbül veszi a szájába a mellet, lustábban szopik, gyorsabban abbahagyja, nem várja meg, amíg teljesen kiürül a mell (pl. a 2. leadó reflexet), kevésbé örül, ha mellre teszik.

Minél kisebb a baba, annál könnyebben szokik le a ciciről. Az első hónapot szokták a legkritikusabbnak tekinteni.

Az én lányomnál is voltak ilyen jelek, amikor üvegből kapta a lefejtet, de miután még idejében visszaálltunk csak szopira, elmúlt a "veszély" és pár nap múlva újra lelkesen cicizett.

2009. dec. 3. 23:51
 5/5 anonim ***** válasza:
pozitív példa a miénk is. a fiam rendszeresen kapta a tejet üvegből, mert szombatonként suliba jártam, meg néha kellett egy fél nap szabadság.ő két éves koráig cicizett. most a lányommal ismét így vagyok, suliba most nem járok, de alkalmanként a nagyik vigyáznak rá. egyiket sem zavarta be, biztos, hogy babafüggő is, meg szerintem az sem mindegy milyen cumit használunk. nekünk az aventos cuccok nagyon bejöttek, abból aztán tényleg nem jön tej csak ha szívja.
2009. dec. 14. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!