Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti szoptatnátok a a legjobb...

Ti szoptatnátok a a legjobb barátnőtök gyermekét ha megkérne rá?

Figyelt kérdés
nekem van egy másfél éves aki még szopizik,neki pedig most született
2014. júl. 7. 21:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

Hát pedig az a "mű tápszer" kifejezetten babáknak készül. Korcsoport szerint.

És ebben az esetben lehet, hogy jobb mint az a tej, amit egy másfél éves iszik.

Egy újszülöttnek nem lenne elég tápláló.

De kérdezz meg egy orvost, vagy védőnőt, úgy elméletben. Ne mondd, hogy rólad van szó!

2014. júl. 7. 21:46
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Az anyai szervezet csodálatos: mindig az életkornak megfelelő tejet "állít" elő, ezért írták többen, hogy nem megfelelő a tejed egy újszülöttnek. Hogy nagyon lesarkítsam, a Te tejed már hígabb, mint ami egy pici babát megfelelően tudna táplálni, ebben az esetben tényleg jobb a babának a korának megfelelő tápszer.
2014. júl. 7. 21:50
 13/18 A kérdező kommentje:
na hát,köszi a válaszokat!mindenkinek ment a zöld kezecske.akkor ezek szerint kilőve a ciciztetés....azért sajnálom egy kicsit
2014. júl. 7. 21:53
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
Abszolút szoptatás párti vagyok, én másfél évesem most hagyta abba. Egy napot szültünk egy barátom feleségével, aki lustaságból nem szoptatott. Időnként vigyáztam a babájára, és annyira természetesnek éreztem akkor, hogy ha úgy alakulna, simán megszoptatnám őt is. Viszont így - éppen - utólag azt gondolom, hogy mivel nem csak a tejről szól a szoptatás, lehet, hogy valamiféle törést okozna a babának, ha ezt csak időnként kapná meg, és az édesanyjától pedig soha. És tény, hogy a tejed minősége egy másfél éves babának jó, nem véletlen van így kitalálva. Lehet, hogy a tápszer mű, és én sem lennék boldog vele, viszont mindent tartalmaz, amire egy ilyen picinek szüksége van.
2014. júl. 7. 21:55
 15/18 anonim ***** válasza:
56%
14. vagyok. Bocsi, egy napon szültünk...Gondolj bele, mikor az elején csak anyatejet kapott a babád, jó zsírosat, hízott tőle szépen, gondolom. Másfél évesen - a fiam legalábbis - szopi után szomjas és éhes volt. Pedig volt tejem.
2014. júl. 7. 22:02
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

Én nem tenném. Az anyatej okozhat puffadást a babáknál, függ mit eszel. Lehet a tiédnek nem okoz gondot, de neki lehet hogy igen. A másik, hogy így csak néha kapna anyatejet, egy idő után de lehet hogy már most sem fogadná el,mert a ciciből másképp kell szívnia, mint a cumisüvegből.

Meg gondolom nem találkoztok minden nap és nem vagytok együtt egész nap, így az a pár alkalom miatt tök fölöslegesnek gondolom. Vagy eléred, hogy nem fog cumisüvegből enni.... na akkor meg aztán ott fogsz aludni náluk?

Ráadásul a te tejed nagyobb babának való, nem újszülöttnek. A tej összetétele változik ahogy a gyerek növekszik.

Nincs gond a tápszerrel, korszerű, régen is volt és azóta csak jobb lett.

2014. júl. 8. 10:43
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
En siman megtennem, ha lenne eleg tejem, de elotte mindenkeppen megbeszelnem egy orvossal.
2014. júl. 8. 11:19
 18/18 anonim ***** válasza:
33%

Egyébként nem ezt hívják tejtestvérnek, hanem azt, aki odaad tejet (szóval nem konkrétan a melléből eteti), és egyidősek a babák, és leggyakrabban újszülöttek. :)

soha nem tennék ilyet, hogy megszoptatom más gyerekét.:)

2014. júl. 8. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!