Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti meddig szoptatnatok tovabb...

Porcukormókus kérdése:

Ti meddig szoptatnatok tovabb a babatokat a helyemben?

Figyelt kérdés

Tejleado nem leszek, az mar biztos, viszont potlasra nincs szukseg, szepen fejlodik tole. Most 5honapos a kisfiam, 4kilot hizott a szuletese ota.

Viszont ugy szopizik, mint egy felorult, a melleim, foleg a mellbimboim emiatt szinte mindig fajnak. Sot a jobb mellem rendszerint kisebesedik es verzik.. Sztem jol teszem mellre, az etetes maga sem tart tovabb10percnel. Bimbovedovel nem tud szopizni, kremeket probaltam, de tul sokat nem ertem el veluk.

Szoval ugy erzem mindent megprobaltam, legszivesebben abbahagynam a szoptatast, mert eleg fajdalmas mar. De latom h a kisfiam milyen szepen fejlodik, nincs szivem megvonni tole.

Sokat dilemmazok, Ti mit tennetek?

2013. febr. 21. 12:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%
Én egy éves koráig szoptatnám a helyedben.
2013. febr. 21. 12:01
 2/16 A kérdező kommentje:
Szoval kitartanal.. Hat igyekszem is, csak neha kicsit alabbhagy a lelkesedes, amikor mar sebes meg verzik a mellem.. Mint pl most is. :S
2013. febr. 21. 12:11
 3/16 A kérdező kommentje:
Es ez van 5honapja. :(
2013. febr. 21. 12:12
 4/16 anonim ***** válasza:
a fiam 5 és fél hónapos csak anyatejes. az én mellem is így néz ki és fáj is, a szájába adni sem akartam már... kentem mindenfélével, de nem igazán segített semmi. most hogy foga is van, még rosszabb a helyzet. aztán vettem garmastant és az segített. még mindig ocsmányul néz ki a cicim, de már nem fáj annyira. azt próbáltad már?
2013. febr. 21. 12:15
 5/16 anonim ***** válasza:
szia én is a garmastant meg a sötétkék fémdobozos níveát akartam javasolni...
2013. febr. 21. 12:17
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem az aventes krém oldotta meg az ilyen problémát, már én is ott tartottam, hogy feladom, mikor 2 hónapos volt a fiam. Ő is kis buzgómócsing volt.

Én a helyedben még kitartanék kicsit, ha nagyon szenvedsz kezdj el kóstoltatni, hisz már 5 hónapos, talán ha majd kiváltatok egy étkezést és kevesebbet fog cicizni, nem fog annyira fájni.

A fiam pl, 7,5 hónaposan már csak reggel-este szopizott, ő alakította így magának. Imádott mindent amit adtam neki!

2013. febr. 21. 14:31
 7/16 frászkarikaborsó ***** válasza:
50%

Megpróbálnám valahogy megoldani ezt a problémát. hívnék egy szoptatási tanácsadót, hátha nem jól teszem mellre. Másik testhelyzetet próbálnék, hátha kényelmetlen neki és azért őrültködik. Esetleg lefejném a tej elejét, hátha az a baja hogy az elején nagyon spriccel. Ha sehogy nem érek el megoldást akkor is 8 hónapos koráig megpróbálnék kitartani és utána állnék le fokozatosan. Én nem vagyok mártír, ha minden próbálkozásom ellenére sem sikerülne fájdalommentesen szoptatnom akkor abbahagynám. De azért a szoptatási tanácsadót tuti kihívnám.

(egyébként nekünk is volt ilyen időszak de csak az első egy hónap, utána megtanult rendesen szopizni a fiam és azóta már nem fáj... bár néha tépkedi de nem sebesedik ki, ezt még ki lehet bírni...)

2013. febr. 21. 17:52
 8/16 anonim ***** válasza:
66%
szerintem még egy hónap, aztán nyugodtan elhagyhatod, az első félév a lényeg
2013. febr. 21. 19:31
 9/16 anonim ***** válasza:
62%
Beszélnék a védőnővel vagy egy szoptatási tanácsadóval hogy nézzék meg jól teszem e mellre.Nekem az első hónap volt rossz.Jelenleg 14,5 hónapos és 14 hónapos koráig nappal is cicizett 4-5x.Jelenleg már "csak" reggel,délben,este és éjszaka (3-4-5x vagy többször) cicizik,sokszor harap is de nem fáj és nem sebes.
2013. febr. 21. 21:33
 10/16 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, mindenkie hasznos volt!

Ma epp nem volt annyira fajdalmas a szoptatas, kezdtem is orulni magamnak. Erre mikor vegzett a kisfiam, latom h megint tiszta ver a szaja.. Az csak egy dolog, h sztem undorito, de nem is hiszem h ez nagyon jot tesz a kis gyomranak.

Azt elfelejtettem irni h anno a lanyomnal is voltak hasonlo problemak, de azert nem volt ennyire durva. Viszont erdekes modon nala is a jobb mellemmel volt a gond, a ballal nemigen.

2013. febr. 22. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!