Ti meddig szoptatnatok tovabb a babatokat a helyemben?
Tejleado nem leszek, az mar biztos, viszont potlasra nincs szukseg, szepen fejlodik tole. Most 5honapos a kisfiam, 4kilot hizott a szuletese ota.
Viszont ugy szopizik, mint egy felorult, a melleim, foleg a mellbimboim emiatt szinte mindig fajnak. Sot a jobb mellem rendszerint kisebesedik es verzik.. Sztem jol teszem mellre, az etetes maga sem tart tovabb10percnel. Bimbovedovel nem tud szopizni, kremeket probaltam, de tul sokat nem ertem el veluk.
Szoval ugy erzem mindent megprobaltam, legszivesebben abbahagynam a szoptatast, mert eleg fajdalmas mar. De latom h a kisfiam milyen szepen fejlodik, nincs szivem megvonni tole.
Sokat dilemmazok, Ti mit tennetek?
ha csak az egyik mellel van gond azt okozhatja:
- adott oldali fülfájás, ami miatt kényelmetlen neki az a testhelyzet. Tesztelheted, mert ha a füle fáj, akkor a füle előtti terület is érzékeny nyomásra. Nyomd meg neki picit akkor amikor egyébként tök jö hangulatban van, és látni fogod hogy nem érdekli vagy fáj neki. Ha fáj neki akkor irány az orvos.
- hipotónia (izomgyengeség) az egyik oldalon, ami miatt szintén kényelmetlen neki az a helyzet.
mindkettőre megoldás hogy szoptatási testhelyzetet váltasz az adott mellnél, próbálhatod hónaljtartásban (az nekem nem jött be soha de van aki esküszik rá), vagy fekve szoptatni, fekve azért jó mert akármelyik irányból felé tudsz mászni, persze baromi kényelmetlen, de ha ez segít a melled állapotán akkor ez van..
ha semmiképp nem megy akkor meg szoptass egy mellből, az is működik :) ha elég inger éri a mellet akkor egy is simán ki tudja elégíteni a szükségleteket.
Koszi h irtal megint! Piszkalgattam a fulet, de semmi extra szerencsere. De szerintem nem a kisfiammal lesz itt a gond, hanem a mellemmel. :( Mar irtam h a kislanyomnal is gond volt a jobbossal..
Megprobalok mas testhelyzetben szoptatni, de nemigazan orulok neki, mert nekem sem fekve nem kenyelmes, sem honaljtartasban. Hat mindegy, ez van. :)
Koszi neked is! Hat ma este pl. tapit kapott, mert du mar kakija is full fekete volt, gondolom a vertol.. Nem fuggesztem fel teljesen a szoptatast, de muszaj lesz kicsit visszavennem, amig rendbe nem jon valamennyire a mellem.
Mindenkinek koszi!
Hasonló helyzetben vagyok én is (ráadásul nekem is a jobb mellem ilyen), de én úgy próbáltam meg megoldani hogy a jobb mellemet mindig fejem, a balból meg tud szopizni. Így elviselhető a dolog. Elég zsibbasztó tud lenni az állandó fejés, de így a mellemnek is van lehetősége regenerálódni meg az anyatejet is megkapja azért. Naponta egyszer azért mellre teszem, a köztes időben meg folyamatosan kenem Garmastan-nal.
Remélem hamarosan begyógyul és nem fog ilyen fájdalommal járni! Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!