Mit tegyek? Tanácstalan vagyok
Próbálj egy kis anyatejet tenni rá, és levegőztetni (se póló, se melltartó).
Én az Avent mellbimbó kenőcsét használtam, az is nagyon jó volt, bár nekem ennyire nem sebesedett ki a cicim.
rossz a szopitechnika, azért repedezett ki a cicid. (sose a sok szopizástól reped ki, ez téves, főleg, mert nekem 14 hónapos babám van, hogy fél, egy órát is szopizza a cicim, mégse történik semmi sérülés)
vagy pedig a mellbimbód nem ideális, lehet,hogy nem áll ki eléggé a bimbó, esetleg befelé áll...
1, mindenképpen használ lanilonos krémet (dm, rossmann, gyógyszertár) olyat, amit nem kell leszedni szoptatás előtt
2, ha esetleg van időd (vagyis a gyerek nem lóg cicin) akkor aloe first-ös sprayvel fújd be, de ezt le kell mosni szoptatás előtt
3, ne használj csak sima vizet a melled tisztitásakor - csakis fürdéskor mosd őket, és ne dörzsöld törölközővel, esetleg a baba fürdetőkrémjét használhatod
4, amikor csak lehetséges, legyél meztelen keblekkel, ilyenkor az a legjobb.
5, és ez a legfontosabb, keress meg egy szoptatási tanácsadót, aki megnézi, mi a gond (mellbimbó, vagy rosszul kapja be a cicit a gyerek)
elméletileg az alábbi dolog elárulja a rossz szopizást: a bimbód nem egyenletes szívás után, hanem kicsit ferde. a gyerek cuppog, levegőt is szív evéskor, esetleg ki-ki köpködi, dühös. FÁJ a cici (amúgy a szoptatás fáj az elején, ez tény, de nem mindegy, hogy préselő, szorító érzést érzel - mintha harapofogóba szorítanák a melled, vagy pedig mintha tépnék, húznák, csípnék főleg egy irányban, mert ez utóbbi jelentheti, hogy rosszul kapja be a cicit)
elvileg lehet véres cicivel szoptatni, a gyereknek baja nem lesz tőle, de neked viszont nem jó, lehet jobban gyógyul, ha pihenteted őket. le kellene fejned, és pohárból itatnod (kanállal adagolnod) a babádnak a tejet.
- mivel a nyugtató és evőcumi is okozhat gondot.
de szerintem tényleg keress meg egy szoptatási tanácsadót (la leche liga - nekem is segítettek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!