Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan döntsek?
Egy éves a lányom, akit nemi tapszeres kiegészítés mellett még szoptatok. Viszont nagyon komoly gyulladás van a talpamban, semmilyen alternatív gyógymód nem használt, viszont lassan alig tudok már járni. El kéne kezdenem egy komolyabb gyógyszert, ami mellett nem szabad szoptatni.
Első lányomat egy évig szoptattam, őt a terhessegem miatt választottam el, mert veszélyeztetett voltam. Nem volt gond.
De most nagyon szenvedek. Szeretném meg folytatni, de meg kell gyogyulnom. Es nem is beszélve egy inzulinbetegségről, ami szintén utánajárással igényel, es hormoneredményt pedig csak szoptatas után értékelnek ki a dokik.
Mit tegyek? Adjatok tanácsot!
Én nagyon szopi-párti vagyok, viszont egy gyermeknek egészséges anya kell!
Szerintem válaszd el és kezeltesd ki magad, hiszen hamarosan utána is szaladnod kell :)
Én mától befejezném a szoltatást!
Nem pici baba, már tejet is ihat!
Tudom milyen a láb fájdalom, nekem begyulladt a talpam, rá áll i nem tudtam, csak a szteroidos injekció segített a talpaban.
Én is nagyon szoptatást támogató vagyok, mégis azt kell mondanom, hogy most a Te egészséged nagyon- nagyon fontos, és ha ezt olyan gyógyszerrel tudod elérni, ami mellett nem lehet szoptatni, akkor sajnos el kell választanod a Kicsit.
DE! A kezelőorvosod mellett mindenképp beszélj IBCLC(!!!) laktációs szaktanácsadóval, sokszor kiderül, hogy amire a kezelőorvos/betegtájékoztató azt mondja, hogy nem szabad szedni, mégis szedhető szoptatás mellett(ennek az az oka, hogy terhes/ szoptatós anyákon kísérletezni természetesen tilos, viszont a gyógyszer hatóanyagának, molekulaméretének ismeretében tudjuk, hogy nem kerül bele az anyatejbe, vagy a gyermek számára biztonságos mennyiségben). Ehhez azonban szakember utánajárása szükséges! Itt találod meg őket, mindenképp kérj tanácsot, hátha van megoldás a gyógyszeres kezelés melletti szoptatásra.
Most miért kellett lepontozni? :O Szégyelljétek magatokat!
Ha nem tud dönteni, márpedig nem tud! Akkor döntse el a hozzá legközelebb álló személy, ez a helyes megoldás!
Egyáltalán megkérdezted már a párod, mi legyen?
Hallgasd meg az ő javaslatát, és dönts úgy.
4es vagyok
Olyan jó lenne ha észérvek is elhangzanának a pontozás mellett, akkor tudnánk mi a fene haszontalanságot írtunk... Gombot nyomkodni a hüle is tud, normálisan érvelni, vitázni már kihívás:(.
Elnézést Kedves Kérdező, már megfogadtam, hogy nem foglalkozom a "pontozással" de ez most kicsit felbosszantott:(.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Azért kértem itt tanácsot, mert a barátnőimnek még nincs gyerekük, a férjem azt szeretné, h meggyogyuljak végre, es elégnek érzi, hogy sokat megtettem már a lanyomért.
Holnap jön a védőnőm, ma felhívtam, segítőkész volt.
Még egyszer köszi a biztató szavakat, mert megjegyzem, nagyon megvisel a dolog.
Amúgy én egy darabot sem pontoztam, leginkább azt sem tudom, hogyan kell.
Na látod, akkor tedd szépen azt, amit a férjed javasolt. :)
És ne legyen lelkiismeret-furdalásod miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!