Mi a teendő ilyenkor? Tanácstalan vagyok.
3 napja születem, sok komplikáció volt, 9 dl vért vesztettem. Elég xar vérképpel jöttem haza, vasat kell majd szednem.
Az első két nap teljes KO volt, tegnap próbálkoztam először a szoptatással.
Iszonyatosn fáj, mintha kést döfnének bele, amikor rászív a baba. Tegnap óta próbálkozom, de láthatóan semmi nem jön, tápszerrel kell pótolni.
Az orvos szerint lehet, hogy a tejtermelés rovására elmegy a kapacitás a vérképzésre.
Próbálkozzak tovább? Vagy adjak tápszert? Nagyon bizonytalan vagyok.
Próbálkozz és adj tápszert is.
Mivel még csak két napja gyakoroljátok a szopit, nem is volt ideje belövellni a cicidnek. Egy kis előtej lehet, de az édeskevés a babának.
Meleg vizes borogatást tehetsz rá, vagy zuhanyoztathatod a melleidet, finoman masszírozd, keress rá a neten, mi a módja. Először mindig szopizzon a baba, ne akkor kezdjétek, amikor már nagyon éhes, hanem amikor még van hozzá türelme. Utána jöhet a tápszer, mert a kisbaba nem éhezhet!
Ne legyen bűntudatod, amiért tápszert adsz! Az anyatej szép és jó, de a babának első sorban egészséges édesanyára van szüksége. Szedd a vasat, a vitaminokat, egyél-igyál rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!