Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS! Szoptatás! Hányszor fejjek?

SOS! Szoptatás! Hányszor fejjek?

Figyelt kérdés
A lényeg a következő: 12 napos a kisfiam, nagy melleim vannak, állandóan duzzadtak, 100-140 ml között szopizik egy mellből (váltott mellből csinálom) kb 3-4 óránként. Szopi után mindig lefejem, és nem kevés mennyiség jön le. Szeretném egy kicsit csökkenteni a tej mennyiségét, mert úgy érzem leszakadnak a cicijeim...Segítsetek, hogy csináljam?

2014. jún. 12. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha csökkenteni szeretnéd a tej mennyiségét, akkor ne fejj! Így, hogy lefejed az összeset, mindig több termelődik, fejéssel tejet szaporítani lehet. Ha nagyon feszít, fejj le egy keveset. Hagyd a kisfiadat szopizni amennyit szeretne, nemsokára beáll a kereslet-kínálat.
2014. jún. 12. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha csokkenteni akarod akkorne fejjel! A fejessel csak szaporitasz. Be fog allni a kereslet-kinalat egy ido utan. Addig sajna elofordul, h tele leszel, ilyenkor kezzel fejjel le egy nagyon kicsit, h ne pattanj szet:-)
2014. jún. 12. 13:59
 3/8 A kérdező kommentje:
De ha nem fejem le, úgy érzem szétdurrannak...
2014. jún. 12. 14:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Igazuk van az előttem szólóknak....csak épp annyit fejj,hogy ne fájjon..én is így csináltam,és beállt,még éjszaka is felkeltem hogy fejjek annyira fájt,de csak egy keveset.
2014. jún. 12. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Annyit fejj le, amennyit épp csak muszáj, ne üresre.
2014. jún. 12. 15:27
 6/8 A kérdező kommentje:
De ha nem fejem le teljesen,nem fog begyulladni?
2014. jún. 12. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. Ha érzed, hogy feszít, akkor mindig fejj le belőle, de soha ne üresre, mert ha kiüríted, akkor legalább ugyanannyit, ha nem többet fog termelni a melled. Én nagyon ritkán fejtem szoptatások után, szerencsére pont elég mennyiségű tejem volt, nem tudom mikor mennyit evett ki belőle a gyerek.
2014. jún. 13. 12:41
 8/8 Medvi ***** válasza:
Szerintem eleinte naponta 1-szer ki kellene ürítened mindkét melledet, nehogy a pangó tejtől begyulladjon. De csak egyszer, mondjuk este, miután a baba elaludt.
2014. jún. 13. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!