Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha a kismama nem akar szoptatn...

Ha a kismama nem akar szoptatni, mit lehet csinálni a tejjel?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm nemrégiben teherbe esett, és beszélgetés során felmerült, hogy ő egyáltalán nem akarja szoptatni a gyerekét, mert nem szeretné, ha szétharapdálná. Kérdezett, hogy lehet e olyan gyógyszer, amitől abbamarad a tejelválasztás, vagy hasonlók, de mivel én sem voltam még várandós, fogalmam sincs. Gondolom a tejet el kell távolítani valamilyen módon?! Igazából én is kíváncsi lettem a témával kapcsolatban.

Tudtok segíteni, hogy ez hogyan működik? :)

Köszönöm előre is!

2014. jún. 1. 14:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
28%
Nem ítélkezek. Felvállalom a véleményem és viszolygok az ilyen emberektől!
2014. jún. 1. 15:04
 12/26 anonim ***** válasza:
31%

én meg a te fajtádtól viszolygok utolsó..

az ő gyereke, nem a tiéd.. ha nem akar szoptatni akkor nem fog.

2014. jún. 1. 17:07
 13/26 Medvi ***** válasza:
53%
Szerintem keressetek föl egy pszichológust vagy szoptatási tanácsadót, hátha egy szakember néhány beszélgetés alkalmával fel tudná oldani benne a szorongást mire a baba megszületik. Aki nem próbálta még, annak tényleg elég elképzelhetetlen, hogy valaki a melléből táplálkozzon, aztán a legtöbb újdonsült anyuka rájön, hogy ez az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Főleg ha a környezete támogatja benne. Olvastam arról, hogy pl nemi erőszak áldozatainál fordul elő, hogy pszichés okok miatt képtelenek a szoptatásra, de pszichológus segítségével rendebe jöhetnek és meggyógyulhat a lelkük.
2014. jún. 1. 22:33
 14/26 anonim ***** válasza:
48%
Nem is értem, hogy lehet ekkora butaságot kiírni, hogy a gyerek szétharapdálja. Nem kannibált fog szülni, hanem kisbabát. Tényleg keressen egy szoptatási tanácsadót, hogy eloszlassa ezeket az alaptalan félelmeket. Akinek nem sikerült a szoptatás és megiszonyodott tőle, az miért akarja annyira, hogy másnak se sikerüljön?
2014. jún. 3. 10:33
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ezt nekem céloztad-e esetleg, de én nem írtam olyat, ami erre enged következtetni.

Ahhoz adtam tippeket, hogy ha az anyatejes táplálás metódusától ódzkodik, akkor hogyan oldhatja meg azt, hogy a babája mégis hozzájusson azokhoz a nagyon fontos dolgokhoz, amelyeket így tudna neki nyújtani.

Én magam egyébként pszichológus vagyok, és bár nem a klinikumban dolgozom, de fordultam anno ezzel a nehézségemmel pszichológushoz és LLL szakemberhez is, nem oldotta meg a problémát. Igyekeztem maximálisat tenni azért, hogy ennek nyomán a kicsink ne érezzen semmi hátrányt, azt hiszem, ezt el is értem. Senkit nem buzdítottam arra, hogy ne szoptasson, ugyanakkor "sorstársnak" érezve magam picit igyekeztem bátorítani a nagy szidalmak között, hogy ne érezze azt, egyedül van ezzel az érzéssel. Személyesen olyatis ismerek egyébként, aki ezeknek az elvárásoknak a hatására nyomatta a szopit, és totál belezakkant szegény, míg nem hallott olyan véleményt, hogy "basszus, ha nem megy, és idegroncs vagy, miért nem próbálod máshogy...?". Szóval van ilyen oldal is, van akinek ez nem természetes, és baromira nehéz. Ez van.

2014. jún. 3. 10:43
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Amig terveztük a babát illetve a terhesség első felében én is igy voltam.Nem akartam szoptatni egyszerűen nem birtam belegondolni. Amugy sem szerettem soha ha a cicimmel babrált a párom is nem hogy szoptassak,meg a tudat hogy egy mirigyállomány váladékát-igy gondoltam a tejre- szopizza ki egy kisbaba..még a gondolattolis kirazott a hideg. Én sem iszom tejet nem szeretem.. Aztán elkezdtem utánnaolvasni láttam videot képeket és éreztem mocorogni,ha akartam ha nem megjelent az előtej,és hozzászoktam.Annyira hogy kizárolag szoptatni akartam,imádtam minden percét,mikor ram néz közben ,markolász "dagaszt".Aztán az elégedett mosolygós beszundítás ...olyan édes látszik rajta neki igy kerek a világ.

Szoval még simán meggondolhatja magát.

Ha mégse ettől nem rosz anya. Vannak akik nem tudnak tullépni a fobiájukon. Én pl altatással kértem a császárt,ha már muszály volt legalább had válasszak. Nem akartam tudni rola hogy épp felvágnak cincálnak...nekem ez volt a fobiám Igy nem láttam a kicsit rögtön de legalább mihelyt magamhoz tértem megfoghattam megszoptathatam.

Ha mindenféleképp elutasitja a szoptatást akkor szerintem az orvosa és a védőnő tudnak a legjobbat mondani. Az jo lenne ha legalább az előtejet megkapná a pici hogy hamarabb kiürüljön a magzatszurok ill a fontos dolgok benne vannak.Ha kell kiskanállal.Aztán ha nem zoptat sztem nem nagyon fog megindulni a teje az a pici meg ami van az elapad.Vagy a fent emlitett gyogyszer.

2014. jún. 3. 14:04
 17/26 anonim ***** válasza:
38%
Persze,lehet, hogy nem tud segíteni, de azért érdemes megpróbálni szerintem, hátha mégis, bár én nem vagyok pszichológus. Azért megnézném, mit csinált volna 100 évvel ezelőtt amikor még nem voltak fejőgépek. Azt hiszem, örült volna, hogy egészséges gyereke született, aki megszabadítja a termelődő tejtől. A modern kor vívmányaival jöttek ezek a természetellenes viselkedésformák.
2014. jún. 3. 14:10
 18/26 anonim ***** válasza:
Ne hidd... Számtalan forrás van (kifejezetten szülészettel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó pszichológusnál jártam), amely arra utal, hogy baromi gyakran volt olyan, hogy egy anya nem akart szoptatni, és a tejét a folyókba önntötte (abban a forrásban, amit én olvastam, ez egy kis kelet-magyar falu szokása volt). Volt egy bába, aki mindenféle esetre fel volt készülve, pl. erre is, és adott esetben ilyen-olyan gyógynövénnyel apasztottak tejet, a gyerek pedig a tehén vagy kecsketejjel volt táplálva.
2014. jún. 3. 14:14
 19/26 Medvi ***** válasza:
Na jó, legyőztél, de meggyőznöd akkor sem sikerült. Én nagyon szeretek szoptatni, bár a terhesség alatt én is nehezen tudtam elképzelni, aztán gyorsan belejöttem. A legrosszabb az volt, mikor fejnem kellett, sokkal jobban megviselte a mellemet, mint a szopi, pedig azt is profin csináltam, sajnos...
2014. jún. 3. 14:22
 20/26 anonim ***** válasza:
Aó, itt félreértés van: én NEM (!!!) pártolom a nem-szoptatást. Hiszen ezért vetettem be én is mindent, hogy leküzdjem magamban a gátat... Mindössze szerettem volna, ha az a hang is kap csatornát, amelyik azt mondja, hogy van ilyen, igen, megesik, és nem kell szégyellni, hanem keresni kell megoldásokat. A legfontosabb, hogy a gyereket emiatt ne érje hátrány. Úgy vélem, ha valaki szorosan a gyerekét ölelve adja neki cumiból az anyatejet, akkor nem is éri. Erre akartam felhívni a figyelmet. Nem mondom egyébként, hogy az én történetem az ideális sztori, dehogy is! :)
2014. jún. 3. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!