Ha a kismama nem akar szoptatni, mit lehet csinálni a tejjel?
Egyik ismerősöm nemrégiben teherbe esett, és beszélgetés során felmerült, hogy ő egyáltalán nem akarja szoptatni a gyerekét, mert nem szeretné, ha szétharapdálná. Kérdezett, hogy lehet e olyan gyógyszer, amitől abbamarad a tejelválasztás, vagy hasonlók, de mivel én sem voltam még várandós, fogalmam sincs. Gondolom a tejet el kell távolítani valamilyen módon?! Igazából én is kíváncsi lettem a témával kapcsolatban.
Tudtok segíteni, hogy ez hogyan működik? :)
Köszönöm előre is!
Amúgy meg a baba nem fogja szétharapdálni, főleg nem addig, míg ki nem bújnak a fogai, úgyhogy ezt üzenek a barátnődnek.
Fél évig ajánlatos azért szoptatni, és jó eséllyel addig foga sem lesz.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem tudom, konkrétan magával a tejezéssel van e gondja, de szerintem a fejés ésszerűnek tűnik! :)
Mindenképp ajánlani fogom neki! Még egyszer köszi a válaszokat, sajnos kicsit még analfabéta vagyok a témában. Mentek a zöld kezek! :)
Én elsősorban egy támogató orvos megtalálását szeretném neki javasolni. Az én orvosom (ha Bp-i és kell, megadom priviben az elérhetőségeit) teljesen kismama párti, és nem ítél el semmiért.
Igen, nyugaton a gyógyszert szülés után adják injekció formájában (pl. Amiban ugye 6 hét a terhes szabi, így nem szoptatnak az anyukák, ott nincs gyed/gyes meg ilyesmi), nálunk ugyanezt a gyógyszert sima tabletta formában adják.
Beszéljen egy jó orvossal, aki sokat tud segíteni neki, lelkileg és orvosilag is:)
Sok sikert a picúrhoz!
Van is mit idegenkedni a szoptatástól.. Mintha nem a világ egyik legtermészetesebb dolga lenne, táplálni az újszülött gyerekedet teljesen megfelelő hőmérsékletű és összetételű tejjel. Megoldotta a természet, hogy kéznél legyen, de ha egyszerűbb tápot kevergetni, melegítgetni, vagy fejni, melegíteni az első hetekben és hónapokban a hullafáradt anyukáknak, akkor tessék.
Rohadt egy világ ez.. Az számít már undorítónak, ami tök természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!