Hány fokos hőemelkedéssel lehet szoptatni?
az előbb jó egy félórája mértem akkor volt 37,6 a hőm, vetem be panadolt.
itt a neten olvastam, hogy 37,5 még lehet, de viszont egy cikket is olvastam, hogy:
ezen az oldalon: [link]
"A leggyakoribb lázzal járó esetek a szoptatás alatt:
- megfázás, nátha
- influenza
- hasmenés, hányással járó vírusos megbetegedés
- mellgyulladás
Láz esetén általában lehet szoptatni, nem okoz kárt a babának. Sőt, az anyatej természetes gyógyszer a baba számára, ellenanyag a vírusokkal, fertőzésekkel szemben. Az orvosok szerint a legtöbb betegség cseppfertőzéssel terjed, így elképzelhető, hogy a baba már akkor találkozott a betegséggel, amikor az anyukán még nem is jelentkeztek a tünetek. Szóval egy jó megoldás maradt: tovább szoptatni a kicsit, hiszen ezzel bebiztosítjuk, hogy ne kapja el a betegséget, vagy az esetleges megbetegedése gyors lefolyású legyen."
most akkor lehet vagy nem?
Én 39+ lázzal is szoptattam, megkérdeztem, kifejezetten javasolta az ügyeletes orvos.
37,6 egyébként nem láz, csak hőemelkedés, feleslegesen vettél be gyógyszert. Na gyógyszerrel viszont soha-soha nem szoptatnék, ha valódi láz is van (38 fok felett), akkor is inkább hűtőfürdő, hűtőborogatás.
amikor hazajöttünk a kórházból, kaptam egy jó kis mellgyulladást, 39 fokos lázzal. A doki azt mondta, simán szoptathatok.
3 héttel később (ha már lúd, legyen kövér), összeszedtem egy influenzát, majd' 40 fokos lázzal. Miután 2 napig nem ment le, ott már antibiotikumot is kaptam, de még azzal együtt is szoptathattam :)
Bárkit megkérdeztem (gyerekorvos, háziorvos, védőnő, szoptatási tanácsadó barátnőm) mindenki azt mondta, szoptassak így is nyugodtan, mert a baba megkapja az ellenanyagokat, vagy miket, és ellenállóbb lesz.
Még lázasan is lehet!
Lázcsillapítót azért vegyél be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!