Lázasak vagyunk, ti mit tennétek? Délután kezdődött egy kis hőemelkedéssel, ami 38,1 fok lett, ezért kapott kúpot, de szépen elaludt, evett is, majd most este,39 fokos lett a láza.
Figyelt kérdés
Mivel nem telt el 6 óra, még nem kapott megint, de nagyon féltem. Hagytam elaludni, figyelem egyfolytában.Annyi eltérő dolgot hallottam, hogy csillapítsuk vagy ne a lázat, hogy kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.2009. febr. 19. 20:50
1/20 anonim válasza:
A 39 sztem elég sok, én mindenképp adnék kúpot, amint lehet.
2/20 anonim válasza:
A 39 elég magas, próbáld meg a hűtőfürdőt, de én tutira adnék kúpot.
Vagy hívd fel gyorsan a gyerek ügyeletet, hogy mit lehet csinálni.
3/20 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam.De félek,nem megy le, mit tegyünk?Vigyük ügyeletre akkor?
2009. febr. 19. 20:55
4/20 anonim válasza:
szerintem elég magas ez a láz ahhoz,hogy ne csillapítsd. a dokidat jó lenne felhívnod,hogy mit javasol. én anyaként ha 6 ó a kúp hatóideje,akkor kb. 5 ó után be merném adni a 2. kúpot,de előtte nem. az orvos viszont lehet,hogy mást fog mondani. mennyi idősek vagytok? azt is meg lehet próbálni,hogy ha 39 fokos a láza,akkor beleteszed 38,5 fokos vízbe,utána 38 fokosba és így tovább. Meg persze az sem mindegy,hogy mitől ment fel a láza. 39 fok már magas,dokival jó lenne beszélned szerintem
6/20 anonim válasza:
Ilyen magas lázat mindenképp csillapitani kell!Ha kúpot még nem adhatsz , adj Panadolt(paracetamol tartalmú) vagy Nurofent(ibuprofen tartalmú). Az eltérő hatóanyag adható. Ha pl. kap kúpot(amidezophen tartalmú), de 3 óra mulva lázas , adhatsz neki a fent emlitettből.Az a lényeg, hogy az azonos hatóanyagok között teljen el 6 óra.
7/20 A kérdező kommentje:
6 hósak elmúltunk. Semmi más tünet nem volt ma, még a hét elején volt egy kicsit náthás
2009. febr. 19. 20:57
8/20 anonim válasza:
Az elöző vagyok. És mindenképp hivj ügyeletet ha nem csillapodik a láza semmivel!!!
9/20 anonim válasza:
1. vagyok. A 20:56-osnak igaza van! Próbálj más hatóanyagút is.
10/20 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat
2009. febr. 19. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!