Hogy csináljam, hogy visszajöjjön a tejem?
alig van már,eddig volt,hogy 160 jött egy ciciből,de most alig tud 40-et szopizni.
Tudom,hogy minden szopi után fejni kellene,de most,hogy alig van mit ennie,óránként kérné és ha mindig fejek utána,nincs ideje a mellemnek megtelődni.Egés délután éhes volt a babám.
Hogy csináljam?
Amugy mennyi idos a pici?
1. Gyorsan lakasd jol, h megnyugodjatok mindketten: elo a fagyasztobol a tejcsit v potolj egy kis tapszerrel.
2. Bizony, szopi utan fejes!
3. Dobj el mindent, pihenj, aludj, kerj segitseget!
4. Igyal rengeteget! 3-4L...
5. Egyel bosegesen!
6. Esetleg valami tejszaporitot is bevethetsz, nekem a Motherlove bejott.
Tapasztalatbol irom, ateltem amikor 4hos volt a fiam.
Köszi a válaszokat!
2 hónapos a babám! Már mindent próbálok,eszek iszok sört is szopis teát is .Ezeket eddig is csináltam. 3 napja homeopátiás bogyót is szedek és ma elkezdtem a More Milk kapszulát is,de ma még kevesebbet tudott szopizni.
Az a baj,hogy én szívesen rátenném akár egész napra a cicire,hogy ezzel is ingerelje a ciciket,hogy több tej legyen,de ha nincs benne elég tej,akkor elfordul és nem kéri.
A problémám így az,hogy ha megetetem mindkét mellből és még fejek is utána ,mire kéri,még nincs elég mennyiség egyikben sem, nem kezd szopizni, csak sír. Ezzel nem tudok mit kezdeni.
Első körben mérleget jó messzire eldobni.
Én amúgy nem fejek szopi után,igény szerint szopizunk,nagyon bejött. A nagynál én is fejtem,szoptattam,méricskéltem majd beleőrültem az egészbe...
Ha van elegendő pisis-kakis pelus,nő a súlya,akkor nincs gond. Ja,és szerintem ne használj ennyiféle tejserkentőt...
Azt próbáltad már, hogy nagyon gyakran szoptatod? Ha sokáig nem marad egyszerre a cicin, az nem baj, de amint cicit szeretne, megint adni neki?
Délutánra, estére milyen a hangulata? Amikor ilyenkor nyűgös, sír, meg tudod még nyugtatni úgy, hogy megpróbáld megszoptatni? Vagy ilyenkor már nem is fogadja el a cicit?
Kérdező, a tej nagy része szoptatás közben termelődik, nem a köztes időben! Vagyis nem tudsz vele spórolni, nem tudod tartalékolni, hogy pl. majd estére több legyen... Minél többször szoptatsz, annál több lesz a tej és fordítva. (A serkentés általában pár nap, az apadás ennél gyorsabban megy.)
Akárhányszor szeretne a babád szopizni (mert éhes, nyűgös, álmos, akármi), nyugodtan kínáld meg cicivel, mert minél több inger éri a melled, annál jobban nő a tejmennyiség! Ha éhes, akkor az érzésre teltebb mellet add neki, de ha szerintem inkább csak cumizni szeretne, akkor az üresebbnek tűnőt próbáld.
A lényeg, hogy minél többször minél alaposabban kiürüljön a cici, mert ez serkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!