Egeszseges edesanya, miert nem szoptat?
Nem tudom megerteni miert nem szoptatja az unokamat az edesanyja. Megsem probalta, azt mondja nem kepes ra mert a gondolattol is irtozik! Nem tudom megerteni.
Esetleg ha valaki hasonlokeppen van volt segizene megerteni?!
Koszonom
Érdekes, hogy szinte mindenki támadásnak értékeli a Kérdező írását, holott ő csak a meglepetését fejezte ki és tőlünk kért segítséget, tanácsot, hogy megpróbálja megérteni a dolgokat.
Én örülnék, ha az én anyósomat legalább ennyire érdekelné, hogy mi van az unokáival... dehát ki se lát a saját nyafogása mögül.
Elég beszédes, hogy szinte mindenki (azonosulva az anyával) önvédelemként reagál, ahelyett, hogy meglátná a segítő szándékot vagy a puszta emberi érdeklődést. Vajon a saját családotokon belül is így reagálnátok egy SZIMPLA kérdésre?
Én meg azt nem értem, hogy a nagymama miért másoktól kér segítséget miért nem a saját menyével beszél? A menye megmondta, hogy irtózik a gondolattól, miért nem lehet ezt elfogadni?
Irtózik a gondolattól mert:
- ez az ő teste és eddig még soha nem folyt tej a cicijéből ettől frusztráltan érzi magát
- a cicije csak az ővé nem akarja hogy más ember érintse (talán még a férjének sem engedi)
- nem szoptatta őt sem az édesanyja és ezért nem szeretné
- valami mély lelki gát van benne amihez pszichológus kellene mert még ő maga sem tudja miért nem akar szoptatni
- korábbi rossz emléke a mellével kapcsoltban (műtét, erőszak, baleset stb.)
- félelem a fájdalomtól, hogy a baba fájdalmat fog okozni
Számtalan lelkei és testi gát lehet benne amiért nem akar szoptatni ezt itt senki nem tudja megmondani miért nem akarja.
lehet igazatok van és nem annyira támadja a menyét, csak nem érti.
de legalább visszaírna, mert így olyan, mintha nem is érdekelné amit írtunk.....
Nahát! Elmondta az édesanya, hogy a szoptatás gondolatától is írtózik. Ez a válasz. Ezt nem megérteni kell, hanem elfogadni.
Én sem értem, mert számomra a szoptatás egy szép és jó dolog, de mások vagyunk.
Én kiakadnék, ha az anyósom a GYK- en próbálna engem megérteni. Itt senki nem fogja megadni neki a választ, mert azt, hogy miért nem akar szoptatni a menye, azt mi nem tudjuk.
Szerintem hasonló gondolkodásúak véleményére lett volna kiváncsi, hogy ők miért nem szoptattak, mikor minden adott lett volna rá.
Az a baj, ha valaki nem mindenáron szoptatás párti, akkor úgyis lepontozzák, márpedig talán ilyenek tudtak volna igazán választ adni neki.
Miért lenne baj, ha itt (is) kérdez?
Én is tettem fel már kérdést párkapcsolati témakörben érzékenyebb témában is, hiába van egy férjem. Adódhatnak dolgok, amiket nem tudunk (azonnal vagy jól) megbeszélni az adott személlyel, de mégis szeretnénk megérteni. Több szem többet lát, bármikor elhangozhat egy olyan mondat, amire az ember nem gondolt addig, de általa új értelmet nyernek az összefüggések. Velem legalábbis időnként megesik ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!