Szoptatás. Igény szerint vagy időre ( 3 óránként)?
Úgy látom nem én cagyok az egyetlen ufo akkor, akinek ez vált be :)
Kb. 3-4 hetes korától van ez a rendszer.
Szerintem az idő szerinti szoptatás sem túl jó-egyrészt nem mindig biztos,hogy a baba kibírja addig,másrészt meg nem kell még az ilyen kis pindúroknál rendszerhez ragaszkodni.Nem véletlen,hogy manapság a szakemberek az igény szerintit szajkózzák mindenhol.
Akkor kell 2 szopi között bizonyos időt kivárni,ha hasfájós a baba.
Ez nem derült ki a kérdező leírásából,de szerintem nem hasfájós.
Hidd el,ahogy nő a baba,kevesebbet fogja kérni.Nekem most lesz 5 hónapos,de még mai napig egyszer sem nézem az órát,hogy na,eltelt-e az a 3 óra vagy sem.Tudom nagyjából,mikor éhes,hisz jelzi is ,és akkor kap-attól függetlenül,hogy eltelt-e vagy sem annyi idő.
Másrészt most a baba érdekeit nézd!Hidd el,1-2 hónap és nem fog annyit szopizni.
Az én kisbabám is iszonytató cici-mániás volt (szerencsére még most is),3 hósan már megduplázta a súlyát,és nagyon mohón evett mindig.Aztán ahogy kinyílik az érdeklődése a világ felé,már más érdekesebb dolgok is lesznek.
Vagy pl. ha elkezd fogzani,kevesebbet is fog enni,legalábbis előfordul ez is.
Szóval kitartás!
Eredendően a kisbabák nem időhöz vannak programozva, és nem is mindig éhes, amiatt sír, hanem mert a közelségre vágyik, a cicin való cumizás megnyugtatja.
Sajnos a mai világban sokan ezt nem tudják megoldani, mert társadalmilag sem elfogadott a mindig mellen lógó kisbaba, főleg nem a kisgyerek.
Mindenki magának kell eldöntenie, mennyit és hogyan tud nyújtani a gyermekének. A részemről azzal tudok a legjobb lenni, ha amikor csak akar - megpróbálom - megszoptatni akkor, amikor szeretné. Nem könnyű, mert én sem szívesen venném elő a mellem akárhol, és valóban az első fél év, emiatt igencsak helyhez kötött volt. Nem könnyű, ha az ember helyett nem főz meg más, és nincs segítsége,a kertet is be kéne vetnie, és van a picin kívül még más gyerek is. Aláírom. De számomra ez sokkal fontosabb, mint egész nap foglalkoztatás (baba-mama programok, uszoda, ringatók), az antibakteriális tisztaság a lakásban... És mivel nincs másik gyerekem, a párom támogatja a "nevelési" elveimet (ha nem segítségem ugyan nekem sincs, és kertes-házam sem, ahol most biztos szólítana a munka), megtehetem. Ezt neked kell tudni, mit tudsz vállalni. De szerintem mivel még csak 1 hónapos, még ha van erőd,és lehetőséged, tarts ki az igény szerinti szoptatás mellett.
Szerintem van köztünk egy kis félreértés.
Én sem állok fél órát az üvöltő éhes gyerek felett, mert még nincs etetésidő. Igen előfordul hogy nem 3 óra hanem 2.45 vagy 3.15 múlva lesz éhes, akkor úgy eszik. De az esetek nagyon nagy többségében akkor kér enni amikor eljön az idő - mert ezt szokta meg.
Nem tudok azonosulni azzal az érvvel, hogy a felnőttek se időre éheznek meg. Dehogynem. Ha pl. minden nap ugyanabban az időben indulsz munkába, és előtte reggelizel, akkor biztos hogy a gyomrod pont akkor fog jelezni. Ugyanez ebédidővel, vacsorával, bármivel levezethető... Nem hülyeség az a szólás, hogy a szokás nagy úr :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!