Van olyan, akinek azt tanácsolták, hogy csak 3 óránként szoptassa a babáját, mert a gyakoribb szoptatás miatt problémák lehetnek?
Igen. De a nyákos-véres széklet tuti nem az igény szerinti szopitól van. De valóban ezt tanácsolták, hogy kevésbé lesz hasfájós a nagyon hasfájós babám, ha van ideje a pocaknak emészteni, és nincs folyamatosan terhelve.
(Megjegyezném nem vagyok az igény szerinti szoptatás ellen, én úgy gondolom, ez babától függ, kinek jobb így, kinek meg úgy.)
Igen, és majdnem el is buktuk emiatt a szoptatást a lányommal.
Most hogy a kicsi is megszületett, újra találkoztam ezekkel a tévhitekkel a kórházban, hiába próbáltam utalni rá, hogy nem így van... Sajnos vannak helyek és emberek, ahol és akik nehezen változnak.
Ha megfelelő a szoptatási gyakorlat, akkor bármilyen gyakran szopizhat a baba, vélhetően nem lesznek ilyen problémái. (vagy nem a 3 óránál gyakrabb szopitól lesz)
Én igény szerint szoptatok. A kicsi az első 5 hétben óránként kért enni, ám az éjszakákat kb. 2-3 hetes korától gyakorlatilag átaludta, átalussza. Addig pedig egyszer ébredt csak.
Sem hasfájása, sem felfúvódása nem volt, vagy bármi egyéb, így szerintem amiket felsoroltál, nem függnek össze a szoptatás gyakoriságával.
A babák kb. cseresznye nagyságú gyomorral születnek és valóban nagyon gyorsan emésztenek. Ezért nem érdemes x óránként etetni, mert szegényeknek limitált a befogadó képességük, ám a növekedési ütemük miatt sok energiára, táplálékra van szükségük.
Az éhség ösztön, és mint ilyen az újszülötteknél is tökéletesen működik.
Sőt: ha azt látod, hogy elalszik szopizás közben, hagyd csak had pihenjen. Ez is természetes igényük a kicsiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!