Császármetszéssel fogok szülni, és nagyon parázok, mert azt hallottam, hogy nehezebben indul meg a tej a császáros kismamáknál. Ez igaz? A kórházban tápszert adnak neki, ha nem tudom szoptatni?
Én is császármetszéssel szültem.
Spinális érzéstelenítést kaptam ,ezért csak 8 órával a műtét után hozták a picit,hogy megetessem.Estére elvitték és csak reggeltől volt velem ,de enne ellenére már a 3. napon volt tejem és nem volt semmi probléma.
Szerintem ennek semmi köze ahhoz,hogy ki hogy szül.
Ne izgulj!
Szia!
Ha megvárják míg beindul magától a szülés,és hagynak vajúdni,akkor ugyanakkor lesz tejed mint normál szülés esetén.Én az elsőt meg tudtam szülni simán,viszont a másodikkal,és a harmadikkal császároztak sajnos.
A kicsi 3hetes,megpróbáltam most is simán,de amikor azt mondta a doki,hogy fél óra és meglesz,elfordult a drágám,így gyorsan ki kellett venni,mert rosszak lettek a szívhangok.Pedig 18órát vajúdtam vele,szörnyű nehezen ment a tágulás.De agyon szerettem volna megszülni.Így volt tejem rendesen mint másoknak.
A programozott császárosoknak van később,akiknél nem várják meg hogy beinduljon a szülés folyamata.Ez annyira rossz dolog:(((Ha már muszáj császározni,legalább valami természetes legyen a szülésben,hisz a babának is erre van szüksége.Persze vannak esetek,mikor muszáj,de nagyrészt azért kényelmi szempontokból döntenek így.
Sajnálom,hogy császároznak,de ne félj nagyon.
Ki lehet bírni ugyan,de össze sem hasonlítható a természetes szüléssel.De persze a baba és a mama egészsége a legfontosabb,hogy minden rendben legyen.
Minden jót,üdv.
Szia!
Én március 10-én (hétfőn),12:42-kor szültem, császárral. 13:45-kor már kint voltam a kórteremben és a picit is hozták, de aznap még nem adhattam neki oda a cicim, mivel a gerincbe érzéstelenitettek, alig birtam mozogni. Másnap reggel hozták, odaadtam neki a cicit, de csak 10 ml-t mértek, hogy szopott. A délutáni szopi már 15 ml volt, az esti is növekedett. Kedden és szerdán nem szivott semmit, de olyan volt a mellem mint a kő. Csütörtökön pedig már normális adagot evett. Azóta 4,5 hónap eltelt, és 200 -250 ml-t szopizik, szépen fejlődik, mind értelmileg, szellemileg, mind fizikailag.
Kellemes babázást.
Üdv.
Az első válaszoló vagyok Én programozott császárral szültem,de eszembe sem jutott az hogy nem fogok tudni szoptatni,vagy nem indul meg időben a tej.
Ne gondolj ilyenekre,legyen természetes számodra is.
Egyébként ez a dolog teljesen egyénfüggő.
én programozott császáros voltam...már az örzőben folyt a tejem...pedig első babaás vagyok.
Aznap még nem szoptattam, de másnap reggel 6-kor hozták a kis lurkót cicizni.
Az a lényeg h pozítívan állj a dolgokhoz...
Én úgy tudom tápszert csak a 3.-ik nap után adnak a babának, ha nem indul be az anyuka teje. Addig cukros víz. (legalábbis ahol én szültem)
Szia! Általában a tej 1-2 nap, mire rendesen beindul, ha császárosvagy, akkor 2-3 nap. Tehát nem sokkal több!!
A kórházban, ahol szülni fogsz, ott érdeklődj utána, hogy mire számíthatsz. A Szt. Istvánban, pl anyatejet adnak a kicsinek.
A legjobbakat!
23 hetes kismami
Akkor a lényeg:
NEM A SZÜLŐCSATORNÁN ÁTHALADÁSTÓL INDUL BE A TEJ ELVÁLASZTÁS, HANEM ATTÓL, HOGY A MÉHLEPÉNYT ELTÁVOLÍTJÁK!!!!!
Nyugi ugyanakkor fog a tej beindulni mintha természetes úton szülnéd meg a babát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!