Mit lehet ilyenkor tenni? Húgom tegnap szült császármetszéssel egy nem éppen szoptatáspárti kórházban egy picike,2,3 kg-os babát.
Hát először is fejjen. Ez nem engedély kérdése, vigyetek be egy kézi mellszívót. Másodsorban ha van teje, akkor tiltsa meg a baba etetését más módon, azaz csakis az anyatejet kaphassa meg a baba. Erre az anyjának minden joga megvan.
Harmadsorban, ha ő jól van, akkor ne maradjon egy hétig. Mielőbb menjen haza. Ez császár esetében 3-4 nap, ha nincs semmi gond, utána haza lehet menni.
Ha a babának kutya baja, akkor a babát 2-3 nap múlva kiadja a kórház, ki kell kérni. Ha kell, segíts addig a baba ellátásában, ha tudsz. És ha van egy picike tej is, akkor azt adni a babának.
Azt célszerű elérni hogy ő és a baba mielőbb együtt lehessenek, mert a tej a szoptatástól, mellretételtől fog megindulni.
Nem írtad, hogy a baba miért van inkubátorban. Császár után kötelező valamennyi ideig inkubátorba tenni? Ha az a kötelező idő lejárt, akkor megpróbálhatja mellre tenni a babát!
A 2,3 nem olyan picike, nekem mindegyik gyerek olyan körül volt (ikrek) és nem került egyik se inkubátorba, pedig 35 hétre jöttek. Ha csak a császár miatt van inkubátorban, akkor reméljük, mielőbb kijöhet onnan, de ezt az egy hetet nem értem, miért csak akkor próbálkozhat? Írj bővebbet, akkor hátha könnyebb javasolni valamit.
Szia !
Nővérem is toxémiás volt , 35 hétre császározták meg,és inkubátorban volt a babája 2-3 napig.Utána vitték neki az osztályra 12 nap múlva hazamehettek.
Én szintén koraszülött babás voltam 3éve,és nekem is inkubátorban volt a fiam.Mi is 12 napig voltunk bent,ő végig koraszülött osztályon,de nekünk légzés problémáink voltak az elején,és infúzió is volt.(35 hétre szültem 2410 gr, 46 cm volt a baba)
Szerintem nem kell úgy kétségbe esni,megindul a tej termelődés akkor is ha " csak " fej,és nem teheti még mellre a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!