Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség! Teljesen tanácstalan...

Segítség! Teljesen tanácstalan vagyok?

Figyelt kérdés

A lányom 1 hónapos. Az elmúlt egy hétben úgy tűnt, hogy cumizavaros lett. Átlagban mindig 20-25 percig szopik. Ezt az időt maximálisan kihasználta eddig.

Viszont múlthéten ennyi idő alatt 40-50 ml-ket szívott ki bármelyik mellemből.

Próbáltam tejet serkenteni, de a mérleg szerint (mivel mérem születés óta) nem sokat változott a melleimben lévő mennyiség. Ettől függetlenül én éreztem és most is érzem, hogy van benne. Néha "rögöket" is látok a mellem tetején, amik eltűnnek, amint elkezdek szoptatni.

Van egy kézi mellszívóm (MAM), amivel nem tudok fejni. Valahogy nem jön össze.

A lényeg az, hogy múlthéten végig tápszerrel pótolnom kellett az étkezéseket. Eléggé elkeseredtem, a gyerekorvos (szerencsére) a helyzet miatt egyből írt tápszer recepteket.

Tegnap itt volt a védőnőm, vele átbeszéltem a problémámat. Kérdeztem tőle, hogy vajon egy elektromos mellszívó megtenné-e hatását?

Ő azt mondta, hogyha a kézivel nem jön semmi, akkor az elektromossal se fog. De én pl. most is érzem, hogy van benne. Nem durván feszül, nem fáj, csak érzékeny a melleim oldala.

Nem tudom, hogy most vegyek-e esetleg AVENT kézi mellszívót, amit sokan dicsérnek vagy ruházzak be az elektromosra, ami lehet, hogy csak pénzkidobás lesz..?!

Nem tudom mitévő legyek. Nyilván a szoptatás lenne a legjobb, de ha nem szívja eléggé és "ellustul", akkor csak én fogok szenvedni, mert a mellemben marad a tej.

Lefog csökkenni még jobban, netán elapad.

Mint írtam, mérem már egy hónapja.

2980 g jöttünk haza a kórházból (3240 g született) és tegnap 3700 g-nak mérték. Tehát a hízása nagyon jó.

Szeretném a mérleget is elhagyni, mert csak őrületbe kerget, bár azért biztos pont volt eddig, hogy tudtam mennyit eszik és ha sír, akkor vajon mitől lehet.

De ugye, ő se eszik egyformán, mint a legtöbb kisbaba.

Meddig mérjem még? Vagy vigyem vissza a mérleget a boltba (kölcsönzött) és hagyatkozzak a lányomra?

Illetve még az a "problémám", hogy nem igazán ismerem fel (még), hogy mikor miért sír.

Persze, ha 3 órája nem evett, akkor evidens.. de még nem igazán álltam rá a sírására sajnos.

Szóval, aki tud bármilyen tanáccsal ellátni, azt várom, mert szükségem van segítségre!

Köszönöm!!!

2014. márc. 4. 12:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia,egy válaszban olvastam csak de szerintem is probáld meg a kézzel fejést, ha kell a párod is segithet. Barátnőm mondta h mikor lefejte kézzel a tejet és már nem jött több érezte h pedig mintha lenne még megkérte a párját segitsen és valoban volt még benne. Munkatársam géppel nem tudott fejni csak kézzel hiaba volt neki elektromos is.Jol maszirozd át illetve probald meg töbféleképp mellre rakni a picit hogy mindenhonnan ki tudja szivni. Ezek a csomók" gyanusak nekem csak ezért irom. Biztosprobaltad mar.

A mérleg meg csak idegelésre jo hagyd a fenébe.Kitartás! nagyon hasznos linkeket adtak a többiek.

2014. márc. 6. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!