Kevés a tejem, hogyan csináljam? Ki mikortol adott tehén tejet és hogyan? (többi lenn)
A tengeri sós vizet hogy kéne használni?
Megyünk majd vele homeós bőrgyógyászhoz, csak ő ilyenkor külföldön van, nem tudom még elérni. Addig is próbálkozom ezzel-azzal, egyelőre kevés sikerrel. Sajnos az izzadság hozza ki a tüneteket, ami ilyenkor átmeneti időben elég gyakori.. Mivel a gyerekemnek rosszabb a bőrérzékelése, mint másoknak, és nem tudja megmondani, hogy fázik-e vagy sem, nekem kell rá odafigyelnem, de néha megesik, hogy túlöltöztetem. Vagy nem figyelnek rá eléggé az oviban és beöltözve rohangál kint délben.. na ilyenkor mindig kijönnek a foltjai.
Tápszer: Hát pont ez az, nagyon is komoly összefüggések vannak a tápszerek és egyes betegségek előfordulási gyakoriságai között. Persze sok más tényezőtől is függ, hogy ki mikor és miben betegszik meg, de a tápszer SOHA nem csökkenti ezeket a valószínűségeket. Még úgy se, ha a reklámok szerint mindenféle probiotikus meg immunvédő dolgokat tesznek beléjük (de csak a legújabbakba!)... Olvass csak bele a szakmai anyagokba, megláthatod a számokat te is. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb hangsúly van a szoptatáson, részben ezért is.
Hozzátáplálás: 2008-ban, amikor a lányomat etetni kezdtem, még 8 hónap volt a glutén bevezetésének javasolt ideje; de 2 évvel később már ki is jött az ESPGHAN kutatásai alapján kilogikázott 6 hós korig történő bevezetés. Szóval ennyiben igazad van, ez is változik; de ez a "sima" táplálkozási ajánlásokban is így van. Sajnos vagy nem sajnos, ahogy a tudomány és a vizsgálati eljárások fejlődnek (és gyorsan), úgy változnak az idevágó tanácsok is, mert a tudásunk is egyre bővül.
Megjegyzem, én az SZTNB-vel értek egyet a glutén-témában, vagyis 6 hónap alatt továbbra sem javaslom senkinek a hozzátáplálást, semmilyen formában. (A szopisok rendesen kritizálják a fenti orvosi ajánlást azóta, hogy 4 éve kijött.)
Őszintén, én nem irigylem a régi idők embereit, mert bár ők nyugodtabb lélekkel tehették azt, amit jónak gondoltak, viszont kevesebbet is tudtak a világról. Persze ennek a sok infónak is megvan a hátránya, igen, a sok ellentmondás. És az, hogy senki nincs, aki megmondaná nekünk, hogy mi a jó, kinek/miben higgyünk, hanem nekünk magunknak kell mindenre rájönni. A tudást nehéz megszerezni, főleg a biztos és tényleg megbízható tudást; de ha sikerül, akkor már annyival is okosabbak vagyunk és annyival többet tehetünk a magunk vagy mások egészségéért. Legalábbis én ezen dolgozom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!