Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A fagyasztásból felengedett...

A fagyasztásból felengedett anyatejnek normális, hogy fura íze van?

Figyelt kérdés
Fémes ízű, nem édes, mint friss. Nem kapta meg a babánk, nem akartunk kockáztatni. Normális íz ez ilyenkor?
2014. febr. 24. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is ezt tapasztaltam, mintha vas íze lenne, rossz szaga nem volt és nem is rég volt a fagyasztóban, utánakerestem és pont itt a gyakorin találtam ilyen kérdést, úgyhogy megnyugodtam, hogy általános jelenség :). Odaadtuk a babánknak, beszippantotta egy perc alatt az egészet, szóval neki ízlett :).
2014. febr. 24. 10:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Normális. Az enyém nem is ette meg, hiába volt tele a fagyasztó.
2014. febr. 24. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Én vagy 5 litert lefagyasztottam, aztán mikor el akartam menni, s mondta a férjemnek itt a felengedett tej, add majd oda neki, hát akkor lepődtünk meg. Büdös volt, rossz ízű, meg sem itta a fiam.

Öntöttek ki mindet.

Inkább tarts otthon készenlétben tápszert

2014. febr. 24. 10:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, tok mas ize van. Az en fiam sem itta meg. Fozelekbe, stb-be viszont be lehet csempeszni (ha mar hozzataplalas van), akkor nem megy karba, ha sok van lefagyasztva.
2014. febr. 24. 12:04
 5/5 xStefix ***** válasza:

A zsírbontásért felelős lipáz enzim miatt van ilyen fura íze, szaga. Ha odafigyeltél a tárolásra, akkor nem romlott meg, de nem minden baba fogadja el emiatt. Ki kell próbálni.

Ha fontos, hogy anyatejet kapjon a baba (pl. csak fejsz és nagy mennyiséget fagyasztasz le), akkor "ki lehet játszani" a lipáz hatását, úgy, hogy fejés után gyöngyözőre melegíted a tejet (de nem forralod!) és utána hűtöd-fagyasztod le.

2014. febr. 25. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!