Miért hízok? Normális ez?
Sziasztok!
Tíz napja hagytam abba a szoptatást, 1.5-2 kg-ot híztam. Egy nap kétszer eszem. Délelőtt tíz órakor eszem egy szendvicset, és délután 2-3 óra körül ebédelek. Mi az oka ennek a hízásnak? Normális az, hogy a szoptatás befejezésével feljönnek a kilók? Aki hasonló cipőben jár/t, írja meg nekem, hogy ez mégis meddig tart? Még nem menstruáltam!
Első babás anyuka
Ha 10 hónap alatt híztál ennyit, az még viszonylag kevés, ezért én nem tippelnék ennyiből pajzsmirigy-problémára (az alulműködés sokkal nagyobb mértékű hirtelen hízással jár). De ha aggódsz, kérhetsz erre laborvizsgálatot.
A napi 2x evés viszont semmilyen(!) szempontból nem egészséges, akár szoptatsz, akár nem. Próbálj min. napi 4x enni, de ha aggódsz a kilók miatt, este 6 után ne egyél és az utolsó evésed csak könnyű ételekből álljon. Hogy mit hogyan, miből milyen típusú táplálékot vigyél be, arra egy sor hozzáférhető ajánlás van már, keress rá a neten. Ezen kívül pedig rendszeres mozgás.
Ami viszont szemet szúrt, hogy 10 hónapnyi üresjárat után sincs még menzeszed. Dokinak jelezted már ezt?
Akkor szerintem is, köszi! ;)
Kérdező, nincs más zavaró tüneted?
Sziasztok!
A kérdés kiírása után két nappal megjött a menstruációm, és ezzel egyidejűleg le is ment a két kg plusz, úgyhogy nincs semmi gond!
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
Na ez jó hír!
Azért az étkezést érdemes átcsoportosítani kicsit.
Nem tudom mennyi idős a kicsid, de ha már ő is napi 5x kap enni, akkor nem olyan nehéz ebbe becsatlakozni anyukaként. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!