Két óránként fejek, de így sincs tejem. Ötletek? A babám cicijében csomó van. Ez normális?
Két hetes babám tápszert kap, mert egyszerűen nincs tejem.
Nem cicizik, de két óránként fejek, hogy azt tudjak elsősorban adni neki, tápszer helyett.
Ma, összesen a két mellemből 60 ml sikerült fejnem.
(Eszem, iszom rendesen, laktoherb tea is.)
Elapadhat a tejem?
A baba mindkét cicijében szemmel látható duzzanat/csomó van.
Amikor kint volt a doktornő, azt mondta ez normális.
De ez mikor múlik el? Mert elég aggasztó...
Nem minden nő tud szoptatni, hiába vannak okosok, aki szerint igen. Ez alkati kérdés.
A védőnőnek igaza van, hogy normális.
Két szoptatási tanácsadóval is beszéltem mind kettő ugyan azt mondja el amit a neten is számtalan helyen lehet olvasni
- tedd sokat cicire
- tedd sokat a mellkasodra
- igyál sokat legalább 3-5 L naponta
- nyomkodjam a cicimet és stimuláljam
- szoptassak nekem kényelmes pózban
- szoptassak négykézláb a baba fölött
- kerüljem a cumit és a cumisüveget
- használjak poharat a cumisüveg és cumi helyett
www.lll.hu
A duzzadtság normális, de úgy is látja ilyenkor még sokszor a doktor és a védőnő is, biztos szólnak, ha valami nem stimmel.
Ha fejsz az jó, viszont minden etetéskor rakd mellre! A babák jobban ki tudják szívni. Szóval előbb rakd cicire, aztán add neki a lefejtet és csak legvégül a tápszert, de azt is jobb lenne pohárból.
Esetleg felkereshetsz egy szoptatási tanácsadót is.
Ha végképp nem megy, akkor se ess kétségbe, lesz ez még így se ;)
Mi használtunk poharat, és én azóta nagyon nagyon dicsérem mindenkinek. DE max 50ml tejet lehet vele abból megitatni azt is legalább 15-30 percig issza. 100-150ml tápszert abból megitatni szinte lehetetlenségnek gondolom. Én 20-40ml tejet itattam vele pohárból (azt is csak napi 1-2 alkalommal) ezért nekünk bevált, de egy adag tápszerhez szerintem képtelenség használni. Annyit mondjuk megtehetsz , hogy az anyatejet csak pohárból adod. Ne félj a pohártól mert valóban nagyon ügyesen tudnak belőle inni. Nekünk ilyen volt, de van drágább fajta is ha beválik. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!