Rosszul érzem magam a tápszer miatt, más is volt ezzel így?
Figyelt kérdés
4 hónapos fiamnak nem elég a tejem, próbáltam sokszor cicire tenni, de sehogy sem akart hízni, most tápszert fog kapni, ma írta fel a doktornő. Kiváltottuk már de annyira szerencsétlennek, bénánk érzem emiatt mag. Valamennyi tejem van még, de gondolom a tápszer miatt csökkenni fog az is. Annyira szerettem volna szoptatni, meg hát ugye ez a legjobb a babának is.2014. febr. 23. 18:25
21/35 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy ment a zöld kezecske mindenkinek, mert minden segítség,jó szó, tanács számomra hasznos volt!
2014. febr. 24. 07:12
22/35 anonim válasza:
Ez alapján én a dokit cserélném le, lehet, hogy egyszer mért egy hibásat a mérleg, és ez alapján döntenek. Ugyanazon a mérlegen mérték mindig?
23/35 Julie S válasza:
Hát, én a leírtak után inkább másik orvost keresnék és nem adnék tápszert. Ha egy egészséges ember nem éhes, akkor nem kell ételt tukmálni bele. Akár baba, akár felnőtt. Inkább ki kéne vizsgálni, hogy van-e valami baja. És ha nincs, akkor nem kéne erőszakoskodni vele és tömni.
24/35 A kérdező kommentje:
Kétszer mérték meg az orvosi rendelőben is, de azóta van itthon is mérlegünk, mindig fürdés előtt mérjük azóta és valóban nem változik a súlya. A mérleget direkt egy falapra tesszük és azt az az asztalra hogy biztosan jól mérjen. (nem egyszer egyébként 2-3 alkalommal is megmértük egymás után mert nem akartam elhinni, hogy nem hízott)
2014. febr. 24. 08:55
25/35 anonim válasza:
Hát én előbb mennék el vele egy vizelet és vérvizsgálatra, esetleg gasztroenterológiára, minthogy tápszert adjak egy olyan gyereknek, aki nem fogadj el a lefejt tejet. Mivel már 4 hónapos esetleg inkább elkezdeném a hozzátáplálást. Ebben semmi logika nincs, amit az orvos mond. Nem tudnál orvost váltani?
26/35 moncsi.81 válasza:
Én is azt tudom tanàcsolni, hogy ne hallgass az orvosra. Van elég tejed, és a baba meg cicizni szeret. Mégis mit mondana az orvos ha még nem talàltàk volna fel a mérleget? Jól érzi magàt a baba, ez a lényeg. Azzal semmi baj ha egy hónapban nem hìzik. Ez nem törvény. Remélem sikerül megnyugodnod! Írd majd le, mi történt.
27/35 A kérdező kommentje:
Felhívtam a védőnőt, elmondtam mi a helyzet, behívott és beszélgettünk. Abban maradtunk, hogy hagyjuk a tápszert várjuk. Szoptassam a babám mikor kéri, és amikor van időm erőt/ akkor fejjem le és próbáljam vele megitatni. (természetesen minden szopi után lefejem, hogy legyen még több tejem, hátha akkor boldogabb lesz a babám, hogy könnyebben jön a tejecske, és nekem is megnyugtatás ha szemmel látom, hogy van tejem bőven) Ma így csináltam evett mikor jól esett majd itattam pohárból majd üvegből (hiába dőlt a szájába nem is kérte üvegből már). No meg amivel többet bele préseltem azt ki is kakálta kb. 2 óra múlva. Napi 1 kakija szokott lenni, ma már kettő volt. Tehát van fölöslege. Most várunk egy hetet, eszik mikor jólesik, pohárból kap pótlást és ennyi. (üvegre nem akarom szoktatni, főleg így értelmetlenül, hogy pár cseppet eszik abból is).
2014. febr. 24. 16:45
28/35 xStefix válasza:
A súlya egyébként hogy alakult eddig? Ezt nem is kérdeztük. :) Születési, legalacsonyabb, visszanyerés, többi? Mikor mennyi.
Egyetértek veled, szerintem ez így jó lesz próbának.
Ha továbbra sem hízik, akkor hívnám a tanácsadót, hogy mi lehet a háttérben. De a tápszer csak a legvégső megoldás lenne, ugyanis azzal elég rendesen megnyirbálnád a bélflóráját... és ha esetleg mégis volna valami emésztési kehe (amit perpill nem hiszek), akkor a táp csak ráerősítene a problémára. Szóval hajrá, szerintem meg fog indulni előbb-utóbb! :)
29/35 A kérdező kommentje:
4100g született 58cm , most 6350g se több se kevesebb egységesen ennyi, reggeli mérésnél szokott 6440g lenni ez 1 órával a reggeli evése után van, az esti 3 órával az esti evése után van, ezután fürdik és utána vacsorázik átlag 100g-ot. Amitől véglegesen úgy döntöttem, hogy értelmetlen hizlalnom a babám, hogy amennyit belekönyörgök pluszba pont annyival kakák/pisil szerintem többet. Mást sem csinálok csak pisis pelust cserélek rajta amióta tömöm, és többször kakál is azóta.
2014. febr. 24. 20:17
30/35 moncsi.81 válasza:
Szerintem az eddigi gyarapodàsa is jó, sőt! Van aki nem hízik ilyen ütemben. Én csak azt nem èrtem, hogy miért kell szopi mellett még adni neki? Ha többet kérne többet szopizna. Úgy van ahogy írod is, hogy ez csak felesleg ami kijön valahogy:) de àrtani nem àrtassz vele úgyhogy hajrà!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!