Rosszul érzem magam a tápszer miatt, más is volt ezzel így?
Én azt javaslom, hogy mielőtt bekevered a tápszert, hívj fel egy szoptatási tanácsadót is. Ezzel semmit nem vesztesz, de simán megeshet, hogy nyersz. Minimum annyit, hogy utána tényleg elmondhatod, hogy ezt is megtetted a szopiért.
A 3 hét elég sok idő, de még ez sem biztos, hogy azt jelenti, hogy tényleg gond van. Mindig leírom itt, hogy az enyém egyszer 2 hónap alatt 40 grammot hízott, igaz, ő 1 hónappal idősebb volt, mint a tiéd. Én nem adtam akkor tápszert és jól döntöttem, mert nem is kellett.
Ezzel nem azt mondom, hogy neked se kell tutira, de megérne szerintem egy alaposabb kikérdezést, hogy kiderüljön, miért nem gyarapszik a babád. És azért is mondom ezt, mert te magad is leírtad, hogy egyébként minden oké, csak a számokkal van gond - márpedig a pisi-kaki, a fejlődés, a kedv, a mozgás összességében legalább annyira számít, mint a grammok!
Szóval én kikérném egy hozzáértő(bb) véleményét is, mert az orvosok szinte kizárólag a hízást nézik, a többi mellett könnyen elsiklanak. Így aztán megeshet, hogy egy sor baba feleslegesen kap tápszert....
Én is kb addig szoptattam mint te, sőt addig is tápszer kiegészítés kellett. Én nem foglalkoztam semmi lelki dologgal, a gyerek volt a fontos megkapjon minden táplálékot, ha nincs elég tejem, akkor bizony kell a tápszer. 4 hótól, de lehet már 3.tól már csak tápszert kapott, nem volt értelme az anyatejnek olyan kevés volt már.
Régen is volt tápszer biztos nem volt ilyen korszerű mint most és látod élünk! :) nem meggyőzni akarlak, csak lásd a babád így is egészséges lesz és minden rendben lesz.
Ja és gondold tovább ,mikor majd beül egy Mekibe eszik ezt azt pl colával :) akkor olyan mindegy lesz, hogy már 4 hónaposan tápszert kapott nem? :)
Fel a fejjel, a lényeg hogy szépen egészségesen fejlődjön, ahhoz meg kell a tápszer, mert már kevés a tejed vagy a fene tudja, de nem hízik.
Nem vagy béna, de fogadd el nem mindenki tud szoptatni pl én sem tudtam. Ez van.
Adhatod más anya tejét, vannak anyatej gyűjtők, én erre nem is gondoltam akkor, nem tudtam róla, nem mondta senki, de én inkább akkor is a tápszert adtam volna.
ja most olvastam, hogy van tejed elég. Lehet nem elég tápláló, ilyet is hallottam már de van aki szerint ez hülyeség mert nincs ilyen. Hát nem tudom lehet-e valahogy vizsgálatot kérni, hogy nézzék meg a tejed minőségét.
Azt tudom például, hogy az enyém zsíros volt és arra azt mondták, hogy nagyon jó. Bár kevés volt, de legalább jó volt :)
Ja utolsó voltam.
Ne bánkódj! Én is iszonyatos nagy kudarcnak életem meg, hogy apad a tejem. Főleg azért volt rossz, mert én nagyon akartam szoptatni, és ugye vannak olyan anyukák akik inkább a kezdetektől tápszerezik a babát azért, hogy ne legyen csúnya a cicijük, holott lehet,hogy nekik lenne tejük. Már beletörődtem, és tudom, hogy a következő babámnál másképp fogom csinálni. Egyébként nekem egy mellgyulladásból kialakult tályog miatt lett kevesebb a tejem, mert fel kellett vágni, és 1 hónapig nyitva volt a seb, ürülnie kellett. Addig nem is ehetett belőle a baba. Ez is nagyon megviselt... Én azért kezdtem tápszerezni, mert nem volt elég neki a tejem, egész nap nyűgös volt szegénykém és éhes. Azt néztem ami neki a legjobb, és ez megnyugtatott, hogy neki ez jó, és akkor nekem is :)
Kitartást neked! És sok szerencsét a kisbabádhoz! :)
... lehetséges válaszok: hosszra nyúlik, nagyon beindult a mozgása, keveset eszik a fogzás miatt, esetleg valami nincs rendben az emésztésével.
A tej elégtelen mennyisége csak egy verzió és általában nem ez a gyakori. Illetve, ha ez is az ok, a tápszer pláne nem fogja megoldani, ezt te is sejted, Kérdező.
Vagyis igen, megint csak tanácsadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!