Miért nem tudom kiváltani a tízórait? Már több hete próbálkozom, kb.80-110 gyümit eszik de utána mindig kell tápszer ami kb.60-100 között. Valamit rosszul csinálok? 6 hónapos múlt a kislányom.
Az én lányom sem akart sosem tízóraizni, sőt ebédelni sem. Mostanra megoldódott a dolog, elhagytam a tízórait teljesen. Most 6 hónapos és így néz ki a napi étrendje (hozzáteszem az én lányom eléggé rossz evő):
8 óra kb 150ml tápszer
12 óra kb 120 g főzelék (néha pici husival)
15-16 óra kb 120 g gyümölcs (sűrítve babakeksszel, gabonapéppel, vagy kölessel)
19-20 óra tejpép vagy tápszer (nagyon változó mennyit eszik este).
Ha nagyon sokáig fenn van néha kap lefekvés előtt még egy picike tápszert (de ez ritka).
Tehát lehet hogy a te babád sem éhes eléggé, vagy egyszerűen nem igényel többet (nem kell mindenkinek etalon mennyiségeket megenni).
Mi most kezdjük a hozzátáplálást, és nekem a háziorvos mondta, hogy ebéddel próbálkozzunk először kiváltás tekintetében. Amúgy a mi napirendünk majdnem olyan, mint az előző hozzászólóé. Mondjuk nálunk befolyásol az is, hogy mit adok neki ebédre, mert mondjuk bármit, amiben répa van, arra fintorog, és nem szívesen eszi. Bezzeg a sütőtök...
Esetleg próbálj neki úgy adni főzeléket (ezt is a háziorvosunk ajánlotta), hogy tápszerrel megbolondítod. Laktatóbb lesz, és fokozatosan növelve az ennivaló mennyiségét 10 nap elteltével kb elég lesz neki valami folyadék utána.
Nekünk bejött ez a "trükk".
Amúgy meg nem hinném, hogy bármit rosszul csinálsz. Lehet, hogy a lányod tényleg nem lesz egy nagy evő, és lassabban "veszi be a gyomra az ízeket".
Kitartás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!