9.5 hósan szopisztrájk vagy elválasztódás?
Kisfiam 2 hónapos kora óta nem hajlandó igazán szopizni, így üvegből pótoltam neki a mennyiséget, napi két-három fejéssel. Szopizik, de nem teljes gőzzel.
A hozzátáplálás óta már olyan, mintha nem igényelné annyira az anyatejet.
Üvegből megeszi, reggel-este mellből is, de a védőnő szerint elég, ha reggel-este szopizik, már nem szükséges naponta kétszer fejnem a tejet, elég, ha rendesen eszik gyümölcsöt-zöldséget, és reggel-este szoptatom.
Szerintetek?
Én inkább úgy mondanám, hogy "leszok(tatód)ott" a szopizásról, valószínűleg az üveg miatt is. Ha úgy tetszik, lassan elválasztja magát, bár szerintem nem azért, mert annyira eltelt már a szopizással, inkább azért, mert nem érdekli már, nem alakult ki a szopás iránti belső, lelki igénye. - 1 éves kor alatt nem szoktunk elválasztódásról beszélni, mert ez inkább azt jelenti, amikor (egy kisgyerek) "jól lakik" a szopás élményével és azért fejezi be, mert nincs már rá szüksége.
Sztrájknak biztosan nem sztrájk, mert az rendszerint hirtelen alakul ki, és a legtöbb esetben a baba szeretne még tovább szopizni, csak valami zavarja és ezt jelzi a cicitől való (panaszos) elfordulással.
Nem tudom, érthetően írtam-e.
Ja igen: én nem értek egyet a védőnőddel. Ha neked nem teher a fejés, én még folytatnám egy ideig. (Bár akkor már inkább szoptatás, az nem macerás.) Ugyanis ha hamarosan valóban elválasztja magát a kisfiad, akkor hirtelen ott találhatod magad, hogy nem lesz elég a tejed, viszont ő még nincs 1 éves, tehát a tehéntejet hanyagolni kéne.. és akkor jön, hogy tápszert kéne adni, de azt sokan nem akarják.. akkor viszont mit, hogy meglegyen a napi kb. fél liter..?
Szóval a nagy átlag véleményét tekintve, én 1 éves korig mindenképp ragaszkodnék az anyatejhez, minél több, annál biztosabb. - De persze ahogy te jónak látod. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!