Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rájöhetnek, hogy nem szoptatok?

Rájöhetnek, hogy nem szoptatok?

Figyelt kérdés

2 hónapos a babám. A kórházban nem volt tejem, így nem is tettem mellre a babát. Harmadik napon tápszert kapott, ami nagyon kényelmes volt, így továbbra sem próbálkoztam a szoptatással. Itthon szintén tápszerben gondolkodtam. Ezzel nem is lenne gond, mert mindkettőnknek jó így. Azonban a védőnő és a gyerekorvos eléggé erőltette a szoptatást, és hogy tegyem mellre sokat, majd lesz tejem. Ja, köszi, de nem, ez így kényelmesebb. Addig nyaggattak, hogy azt mondtam nekik, lett tejem és anyatejes a babám.

Rájöhetnek valamiből, hogy mégsem mondtam igazat? Van különbség az anyatejes és a tápszeres babák között? Azt tudom, hogy a kaki színe más, de azon kívül?

2014. jan. 29. 14:03
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
90%

Én az orvosnak nem hazudnék. Mondjuk a védőnőnek sem, hiszen Ők csak segíteni akartak, mert a baba érdekeit nézik. Neki pedig az anyatej a legjobb. Természetesen a tápszeres babák is felnőnek és semmi bajuk nem lesz, de azért az anyatej mégis más

Azt viszont nem értem, hogy miért nem a gyerek érdekeit nézed? Azért mert neked így kényelmesebb... Gyereket nem azért szül az ember, higy "kényelmes" legyen!

2014. jan. 29. 14:31
 12/42 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, te hány éves vagy? Ez a hazudozás nagyon gyerekes. Egy gyermeket nevelő nőnek eszébe sem jut hazudni ilyen dologban. Nagyon gáz!
2014. jan. 29. 14:37
 13/42 anonim ***** válasza:

Én amikor szültem a lányomat, 19 voltam. a kórházban nem akart szopni a picúr, persze minden szopizáskor az z 1 óra azzal telt el,hogy próbáltam mindent, csak hogy szívjon egy párat és rájöjjön hogy az neki jó. De nem így lett. Amikor elvitték etetés után, szóltam hogy nem evett, adtak tápszert neki, addig én fejtem a tejemet, és volt hogy napi 6-7 decit beadtam, hogy azzal etessék ha nem szopik.

itthon szintén fejtem, nem volt kellemes, de ameddig volt tejem (2hét) addig azt adtam neki. Végül,tápszeres lett. nincs abban semmi, ha nem kényelemből lett az!

2014. jan. 29. 14:41
 14/42 anonim ***** válasza:

Ha nem kakil előttük a gyerek, sztm nem jönnek rá, de ez a hazudozás szerintem is gáz. Az, hogy tápszerezed a babád, senkinek semmi köze hozzá, teljesen jó a gyereknek, csak tényleg jó és hypoallergén tápszert vegyél.

Az én kislányom is tápszeres volt, bár én rengeget küzdöttem, legyen tejem, mégis nagyon sokszor megkaptam, hogy jajj szegény gyerek...

Adhatsz neki nyugodtan, de én azért az orvosnak elmondanám. A védőnőmet én sem bírtam, annak nem muszáj.

2014. jan. 29. 14:42
 15/42 anonim ***** válasza:
92%

Nem hiszem, hogy rájönnek, de teljesen felesleges volt hazudni. Amin viszont baromira kiakadtam: a kórházban 2 napig semmit nem kapott a baba, mert nem voltál hajlandó mellre tenni, mondván nincs tejed?! (A tej egyébként sem az első pillanattól ömlik - legalábbis nálam nem) Illetve: kényelmesebb?!Nem vagyok fanatikus szoptatáspárti, az én fiam is kapott tápszert is, de nem azért mert nekem így volt kényelmesebb.

Ez most nagyon kiverte a biztosítékot, már ne is haragudj.

2014. jan. 29. 14:44
 16/42 JnéHN ***** válasza:
91%

Ha látnak egy kakis pelust, rögtön rá fognak jönni a dologra.

Ha mellre tetted volna, akkor lett volna tejed, mert az ezen múlik. És hidd, el, hogy rájöttél volna, hogy az mennyivel kényelmesebb, mint melegíteni a vizet, aztán várni míg meghűl, és a gyerek közben legyen türelmes. A cici meg mindig kéznél van és mindig a megfelelő hőmérsékletű tej jön belőle.

2014. jan. 29. 14:54
 17/42 anonim ***** válasza:
84%

Egyértelműen arról van itt szó, hogy féltette a melle alakját. Én attól borultam volna ki, ha nem jön meg a tejem, ami úgy 2 nap, hogy igazán beinduljon. Nem is értem honnan vetted, hogy nem volt tejed? Senkinek nincs egyből..

Ezért 2 napig semmit nem evett a babád, mondhatom sok eszed van.

Ez a hazudozás meg gyerekes. Ha ilyen vagy, akinek a kényelem fontosabb, mint a saját gyereke, akkor vállald.

De ahogy előttem is írták, a cici mindig ott van és milliószor könnyebb dolgod lett volna szoptatni, mint a tápszerrel vacakolni, de Te megérdemled.. Csak a kicsit sajnálom.

2014. jan. 29. 15:01
 18/42 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló, nem értelek. Azt mondod, először senkinek nincs teje (szobatársamnak sem volt semmi a harmadik napig) aztán meg hogy két napig nem evett a babám. Mit is evett volna, ha nekem is harmadik nap lett volna csak tejem?

Valóban, a mellem alakja sem mellékes, de akkor ez meg sem fordult a fejemben. Nekem a terhesség alatt sem volt előtejem, a melleim sem nőttek, ebből kifolyólag nem lepett meg, hogy szülés után sem volt az az előtej sem (kolosztrum, azt hiszem). Aztán azt mondták a kórházban, hogy tápszert kap a pici, mondom rendben és nagyon bevált.

Valóban kényelmesebb, nem csak nekem, a babának is, hiszen azonnal jön a szájába a kaja, nem kell érte dolgozni. Lesz még bőven, amiért meg kell dolgoznia az életben.

És egy tápszer elkészítése nem nagy macera, főleg mivel a vizet előre felforralom egy napi adagra. Így csak kicsit kell melegíteni és összekeverni, kb 2 perc és max 10 percig eszik a lányom. Ennyi. És ha fáradt vagyok, etetheti apuka, anyukám, a szomszéd néni, vagy akinek épp kedve van hozzá. Én meg pihenhetek. Mert neki is érdeke egy kipihent, jókedvű anyuka. A közérzetemhez meg az is hozzátesz érdemben, hogy mivel nem szoptattam, tudtam diétázni és már majdnem a versenysúlyomnál vagyok megint.

Barátnőm szoptatott, ráadásul igény szerint, ami miatt szinte sehová sem tudott elmenni. Én már az első napoktól el tudtam menni intézni dolgokat, mert egy tápszert bárki be tud keverni, nem kell otthon ülnöm. A babával is el tudok menni bárhová, csak viszem a port és megkeverem, ha etetési idő van. Szóval mindenkinek jó ez így. És ráadásul a babám nem hasfájós, ehetek akármit, nem kell ilyesmire figyelnem.

Mindemellett egészséges, jó a súlya és boldog.

2014. jan. 29. 15:17
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem kellett volna hazudni, mondhattad volna hogy nem lett tejed, így muszáj tápszert adni neki. Bár tény, hogy próbálkozhattál volna tovább, de mindegy.

Már csak azért is szólhatnál, hogy tápos, mert vannak olyan vitaminok, amit tápszer mellett nem kell adni, anyatejnél viszont igen. Vagy épp fordítva. Van olyan tápszer, amiben elegendő d vitamin van, így már nem kell adni pluszban. K vitamin dettó.

És ha később bármilyen "kajaügyi" problémája lesz, pl allergia, akkor nem árt, ha ott van a kórelőzményben, hogy miket evett a baba.

2014. jan. 29. 15:25
 20/42 anonim ***** válasza:
96%
Na, még ideológiát is gyártunk ahhoz, ami simán csak önzés... Bármit, hogy anyukának jó legyen, a gyereket meg majd eteti (meg esetleg fel is neveli)az, aki éppen ráér, meg kedve van hozzá... Ez már no comment. Azért kicsit sajnálom a gyereket, de nem azért, mert tápszert kap.
2014. jan. 29. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!