Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rájöhetnek, hogy nem szoptatok?

Rájöhetnek, hogy nem szoptatok?

Figyelt kérdés

2 hónapos a babám. A kórházban nem volt tejem, így nem is tettem mellre a babát. Harmadik napon tápszert kapott, ami nagyon kényelmes volt, így továbbra sem próbálkoztam a szoptatással. Itthon szintén tápszerben gondolkodtam. Ezzel nem is lenne gond, mert mindkettőnknek jó így. Azonban a védőnő és a gyerekorvos eléggé erőltette a szoptatást, és hogy tegyem mellre sokat, majd lesz tejem. Ja, köszi, de nem, ez így kényelmesebb. Addig nyaggattak, hogy azt mondtam nekik, lett tejem és anyatejes a babám.

Rájöhetnek valamiből, hogy mégsem mondtam igazat? Van különbség az anyatejes és a tápszeres babák között? Azt tudom, hogy a kaki színe más, de azon kívül?

2014. jan. 29. 14:03
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
52%

Nem hinném, de semmi értelme hazudozni. Tápszeres és kész.

Amit Te most kapni fogsz itt...

2014. jan. 29. 14:06
 2/42 anonim ***** válasza:
65%
Nincs, és semmi közük hozzá.
2014. jan. 29. 14:06
 3/42 anonim ***** válasza:
100%
De ha az orvos úgy tudja anyatejes, akkor kivel íratod fel a tápszert?
2014. jan. 29. 14:07
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
AMíg nincs baja, addig nem jönnek rá, de ha valami gond lesz, akkor azért áruld el. És milyen tápszert adsz neki? Mert a gyerekdoki fillérekért felírja. Így meg ha veszed, akkor sokszorosába kerül.
2014. jan. 29. 14:07
 5/42 A kérdező kommentje:
Az ára nem szempont, megvesszük teljes áron. De nem akarom a dokitól hallgatni, hogy az anyatej mennyivel jobb a babának. (A mai tápszerekkel ez már nem így van). És eléggé tápszer ellenes, volt anyuka, aki panaszkodott, hogy nem szívesen írja fel a tápszert. Pár ezer Ft különbség ennyit nem ér meg.
2014. jan. 29. 14:10
 6/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, nem egyszerűbb lett volna azt mondani hogy próbáltad szoptatni, nem jött meg a tejed és kész. Ezért tápszert eszik a baba.
2014. jan. 29. 14:11
 7/42 A kérdező kommentje:
A védőnő folyton azzal zaklatott, hogy biztosan lesz tejem, ha sokszor mellre teszem a babát és iszom a tejszaporítót. Mert amikor nálunk volt, mellre kellett tennem előtte a babát, hogy lássa, jó-e a szopási technikája. És pár csepp lehetett benne, mert nyelt a baba. Ezért mondta, hogy lesz ott több is.
2014. jan. 29. 14:14
 8/42 anonim ***** válasza:
73%
Hiába próbálod magad megnyugtatni, de azért az anyatej igenis jobb, mint a tápszer a gyereknek. Még a mai tápszereknél is jobb.
2014. jan. 29. 14:15
 9/42 anonim ***** válasza:
67%

A lányom kemény 6 hétig szopott, utána fejtem neki + tápszert kapott kiegészítésként.

A gy.orvos hül.ének nézett, hogy miért nem szoptatok, amikor van tejem. Hááát .. a lányom nem kért az ingyen büféből, pedig a cumisüveggel az első 6 hétben nem találkozott, így cumi zavara sem lehetett.

A védőnő meg szimplán nem foglalkozott vele. Neki a tápszeres táplálás is ugyanolyan természetes, mint a szoptatás. Nem akad már fent ezeken.

6 hónapos státuszon kérdezték meg, hogy szoptatok-e még, mire nevetve közöltem, hogy ki? én?! nem.

Aztán elmagyaráztam, hogy 8 hetesen elapadt a tejem, mert a fejéssel aztán baromira nem lehet fenntartani a mennyiséget. Másrészt a fentebb írt okok miatt nem is szoptattam tulajdonképpen.

Beírták a könyvbe, hogy 6 hét és ennyi. Azóta fel se jött a téma.

2,5 éves és még él :))

Tehát mégsem olyan ördögtől való az a tápszer..

2014. jan. 29. 14:18
 10/42 anonim ***** válasza:
94%

Én azért nem mernék ekkorát "ferdíteni" a dokinak,a védőnő még hagyján...

Szerintem ha legközelebb mész mondd azt,hogy átmenetileg volt tej,de elapadt végleg.Vagy mitudomén...

Azért szerintem egy orvos-páciens viszonyban alapvető az őszinteség és a bizalom,főleg ha gyerekorvosról van szó!Én biztos nem tudnék neki hazudni,ha ennyire nem értenék egyet az elveivel akkor keresnék másik orvost!!!!

2014. jan. 29. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!