Rájöhetnek, hogy nem szoptatok?
2 hónapos a babám. A kórházban nem volt tejem, így nem is tettem mellre a babát. Harmadik napon tápszert kapott, ami nagyon kényelmes volt, így továbbra sem próbálkoztam a szoptatással. Itthon szintén tápszerben gondolkodtam. Ezzel nem is lenne gond, mert mindkettőnknek jó így. Azonban a védőnő és a gyerekorvos eléggé erőltette a szoptatást, és hogy tegyem mellre sokat, majd lesz tejem. Ja, köszi, de nem, ez így kényelmesebb. Addig nyaggattak, hogy azt mondtam nekik, lett tejem és anyatejes a babám.
Rájöhetnek valamiből, hogy mégsem mondtam igazat? Van különbség az anyatejes és a tápszeres babák között? Azt tudom, hogy a kaki színe más, de azon kívül?
Nem hinném, de semmi értelme hazudozni. Tápszeres és kész.
Amit Te most kapni fogsz itt...
A lányom kemény 6 hétig szopott, utána fejtem neki + tápszert kapott kiegészítésként.
A gy.orvos hül.ének nézett, hogy miért nem szoptatok, amikor van tejem. Hááát .. a lányom nem kért az ingyen büféből, pedig a cumisüveggel az első 6 hétben nem találkozott, így cumi zavara sem lehetett.
A védőnő meg szimplán nem foglalkozott vele. Neki a tápszeres táplálás is ugyanolyan természetes, mint a szoptatás. Nem akad már fent ezeken.
6 hónapos státuszon kérdezték meg, hogy szoptatok-e még, mire nevetve közöltem, hogy ki? én?! nem.
Aztán elmagyaráztam, hogy 8 hetesen elapadt a tejem, mert a fejéssel aztán baromira nem lehet fenntartani a mennyiséget. Másrészt a fentebb írt okok miatt nem is szoptattam tulajdonképpen.
Beírták a könyvbe, hogy 6 hét és ennyi. Azóta fel se jött a téma.
2,5 éves és még él :))
Tehát mégsem olyan ördögtől való az a tápszer..
Én azért nem mernék ekkorát "ferdíteni" a dokinak,a védőnő még hagyján...
Szerintem ha legközelebb mész mondd azt,hogy átmenetileg volt tej,de elapadt végleg.Vagy mitudomén...
Azért szerintem egy orvos-páciens viszonyban alapvető az őszinteség és a bizalom,főleg ha gyerekorvosról van szó!Én biztos nem tudnék neki hazudni,ha ennyire nem értenék egyet az elveivel akkor keresnék másik orvost!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!