Tanácsokat szeretnék kérni?
mert pár napja egyre csökken a mennyisége.Kisbabám 12 hetes és csak anya tejet kap.Éjjel ha 5-6 órát nem eszik akkor úgy teli szokott lenni,hogy csak úgy folyik,akkor egy ciciből megeszik 210ml is.Estére csökken a mennyiség,de ma már két ciciből adtam neki.Fejni úgy szoktam,hogy amelyikből evett abból még próbálok fejni.A másikból csak kicsit,nehogy a következő etetésre ne hogy ne legyen elég.Bár edig se tudtam sokat max 100-150ml.De ennek is örültem.Inni iszok 2L víz,1-2 alkohol mentes sör és szinte minden etetés után tejserkentő tea.Mi lehet a baj?Kézi fejőm van,két fajta is.Vissza lehet még fordítani,mert szeretném még szoptatni!
A válaszokat előre is köszönöm!
Jaj te! Ha tudsz fejni, akkor TÖBB van, mint kellene!!! :)
Gondolj bele: a babád szopik eleget, hízik, jól érzi magát, pisi-kaki oké - és te ezen FELÜL még fejni is tudsz. Ez éppen azt jelenti, hogy túl sok a tejed! (Ami alapból nem baj, csak épp felesleges, ha egyébként nincs okod tartalékolni vagy nem vagy tejleadó.)
Nem úgy működik a dolog, hogy akkor van elég tej, ha még fejni is tudsz és akkor lesz kevés, ha már nem tudsz leszívni. Hanem úgy, hogy akkor van pont elég, ha nem kell a szopi mellett semmit tenni.
A kereslet-kínálat az jelenti, hogy épp annyi termelődik, amennyire szükség van; vagyis a baba csak szopik és pont. Nem kap pótlást és te sem tudsz/akarsz fejni, mert nincs okod rá. - Általában azt mondjuk, hogy ez az ideális, mert így a szervezeted nem pazarol energiát a "felesleges" tejtermelésre.
Vagyis nincs itt semmi probléma, semmi nem veszélyezteti a tejed mennyiségét vagy a szoptatást. :) De a fejést megpróbálhatod elhagyni, ha nincs szükséged rá, mert plusz macera.
"Fejni úgy szoktam,hogy amelyikből evett abból még próbálok fejni.A másikból csak kicsit,nehogy a következő etetésre ne hogy ne legyen elég.Bár edig se tudtam sokat max 100-150ml."
Nyugi, a cici nem egy tömlő, amiből ha kifejed, nem marad, hanem annál több termelődik :) Nekem a mindkét cicis szoptatás vált be, és még ezek után fejtem az 1. cicit, amiből jó, ha 30 ml-t tudtam kinyerni, szóval ez a 100-150 ml rengeteg, nyugodj meg :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!