Nem, van aki soha nem fej. De a legtöbb kismamának segítség a kezdeti időkben, mikor a tejbelövellés történik. Ilyenkor előfordul, hogy túl sok a tej a baba igényeihez képest. Akár néhány óra alatt is beduzzad, becsomósodik a mell. Mindez elkerülhető fejéssel. Később is jól jöhet, ha átmenetileg kevesebb a tej és szaporítani akarod, vagy el kell menned pár órára és másnak kell megetetnie a babádat.
Én egy egyszerű kézi mellszívóval készültem szülés előtt, később felcseréltem egy komolyabb motorosra, mert tejleadó lettem.
Nincs mindenképp szükség, de én azt mondom, hogy ha megteheted és a "biztonságra" építesz, szerezz be egy kézit, akár használtat is, és még lehetőleg a szülés előtt.
Én a kicsivel már sima szoptatásra készültem, de nagy szerencsém volt, hogy a biztonság kedvéért beraktam a táskámba a mellszívót is, mert a fiam szülés közben fertőzést kapott és külön lettünk elhelyezve, így nem tudtam igény szerint szoptatni. De mivel azonnal ott volt a szívó, nagyon hamar lett tejem, és bőven, úgyhogy nem volt szükség tápszerre.
Persze ez szerencsére ritka eset, de én ez alapján azt gondolom és szoktam javasolni, hogy ha van rá mód, akkor legyen egy mellszívó vésztartaléknak. - A másik pedig, hogy olvasd el a szülésig a kézzel történő fejés módját is, mert az a másik "jolly joker", ami bármikor jól jöhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!