Tényleg annyira szükség van a mellszívóra? Érdemes megvenni, vagy elég, ha akkor veszem meg, ha már kijöttem a kórházból és nem elég a cicizés?
Figyelt kérdés
Nem vagyok ebben tapasztalt, első baba lesz, de nem tudom elhinni, h tényleg ekkora szükség lenne a mellszívóra!!!!2011. dec. 31. 21:19
1/8 anonim válasza:
Akkor is megveheted, de valószínűleg meg fogod venni, így jobb előre, nem akkor kapkodni. A mellszívó kell a feleslegtől megszabadítani is, és ha kevés van a tejből akkor szaporítani is jó a mellszívó. Már 2 hónapos a babám, de reggelente még mindig fejnem kell, mert éjjel nem eszik annyit a baba amennyi termelődik, és csomós meg kemény a mellem. De eleinte is jó volt, és amikor egy betegség után apadni kezdett, akkor plusz fejésekkel tudtam visszahozni a mennyiséget. Szerintem fontos a jó mellszívó. A jó nem egyenlő a drágával! Nekem egy 3500 Ft-os mellszívóm van, egyszerű mint a faék, de nagyon szuper, naponta használom.
2/8 anonim válasza:
Én nem vettem mellszívót és a saját kezeimmel mindig nagyon szupin kifejtem amit kellet... az elején szükséges fejni hiszen sokkal több tej termelődik jó esetbe mint amennyit a baba szopizik és ha nem fejsz akkor csúnyán bedurrannak a cicik és az fáj + a betonkemény ciciből a baba se fog tudni szopizni+ simán belázasodhatsz és egyéb kellemetlen dolgok lehetnek....kézzel fejni nem könnyű pláne ha nincs aki rendesen segít az embernek...én azt ajánlom még szülés előtt és ne után mert akár a kórházba is kellhet vegyél egy mellszívót..nem kell egy hű de drágát ,de valamilyen azért legyen ha kell és nem menne a kezeddel.
3/8 anonim válasza:
Mivel nem tudhatod előre, milyen kezdeti akadályokat kell leküzdened a szoptatásban (az én fiam pl. egyszerűen nem tudott szopni, meg kellett tanítani, és időbe telt), a tej beindításához illetve fenntartásához kellhet az első időkben. Nekem a kézzel fejés borzasztóan fájt, de a barátnőm meg csak kézzel tudott fejni, mellszívóval semmi nem jött neki. Persze lehet (és úgy legyen!!!), hogy semmi gondod nem lesz a szoptatással, és már a kezdetek is simán mennek, de a feleslegtől akkor is kényelmesebb mellszívóval megszabadulni.
4/8 alaszka válasza:
Nekem nem volt az elsővel se, és most sincs. Nem volt gond,és csak akkor fejtem, ha nagyon tele volt a cicim, azt is kézzel.
5/8 anonim válasza:
Nem csak azért kellhet fejni, mert nem elég a cicizés, sőt nálam azért nem is kellett sosem.
Mikor beindult a tejem, a fiam nem bírta egyből bekapni pár napig annyira feszült a bimbó környéke. Addig kellett fejni, amíg fel nem puhult eléggé. Ha van aki el tud rohanni egy tescoba ha így járnál (egy pár óra alatt is előjöhet), akkor ne vedd meg előre.
Később csomósodás miatt is kellett néha fejni.
Második babámmal még sosem kellett elővennem, gondolom rutinosabb a mellem. :)
6/8 anonim válasza:
szerintem járd körül a témát, mendj el szaküzletbe kérdezd meg melyik esetben melyiket javasolják, kézi vagy elektromos, és most még csak arról dönts hogy milyet veszel ha kell. akkor csak be kell érte menni a boltba és kész. Ha lesz tejed akkor úgyis meg fogod venni mert tényleg kell, de ezt majd szülés után 3-4 nappal tudod csak eldönteni, a legtöbb kórházban meg úgyis van mellszívó ha nagyon hirtelen belövellne a tej és kellene sürgősen a szerkentyű. Azért elég drága hogy csak úgy megvedd
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó, én is így gondoltam, és örülök, h megerősítettél ebben!
2012. jan. 1. 14:40
8/8 anonim válasza:
Én kaptam egy barátnőmtől Aventet, de soha nem használtam. A babám nem fogadta el már a kórházban sem a cumit...és azóta sem. Így kereslet-kínálat van és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!