Mennyire van szükség mellszívóra? Első babás kismama ( 31 hkm)?
Ha tudsz ügyesen fejni kézzel (én nem tudtam), akkor nem szükséges.
Nekem jól jött. Igaz kevés tejem volt, hamar el is ment, csak 3 hónapig szoptattam, de ezalatt a 3 hónap alatt minden nap használtam a mellszívót.
Én használtan kaptam kölcsön, kifőzve, fertőtlenítve. Másnak ez lehet, hogy undorító, én nagyon örültem, hogy kaptam kölcsön.
Nekem nem volt szükségem rá, mert nem akartam telifejni a fagyasztót, csak mellből evett a gyerek 13 hónapig, 6 hóig meg kizárólagosan. Ha fejtem volna, sosem áll be a termelés, még több lett volna, így is 3 hónapig tejben áztam.
Viszont a kórházban muszáj volt fejni estére a babának, mert 3 óránként hozták őket estére meg sehogy, úgyhogy le kellett mindkét mellett kézzel fejni alvás előtt, ez így ment 10 napig a kórházban.
Otthon már nem fejtem, mert éjjel is szoptattam.
A helyedben kinézném, amilyet venni akarnék, és lefotóznám telefonnal vagy felírnám a típusát, aztán ha mégis kell, akkor a férj is meg tudja venni.
Szia!
Én eleinte egyáltalán nem használtam, de jó volt tudni, hogy ha kell, ott van. Aztán jött egy kis aggódós időszak (pár hét után), hogy vajon elég-e a tejcsi - mert elég sokat sírt a baba (szerintem a legtöbb szoptató nő átesik ezen :D) és akkor többször is használtam szaporításra (szoptatások után fejtem még 5-5 percet minkét mellemet, akkor is, ha nem jött, csak hogy érje az inger - ez bevált!). Aztán ezzel is leálltam és megint egy ideig nem kellett. 9 hónapos volt a lányom, amikor vesegyulladásom lett és erős gyógyszereket kellett szednem. Ekkor tápszert kapott és napi 5x teljesen kifejtem mindkét mellem, hogy ne apadjon el a tej (kicsit mindig megszakadt a szívem, amikor öntöttem ki a lefolyóba...). Utána már nem használtam. 13 hónapos korában választottam el.
Egyébként nekem egy Avent kézi és egy Medela Elektromos volt. A kézi jobban bejött, úgy éreztem jobban beindítja a tejtermelést.
Annak pedig, hogy használt-e vagy sem, túl nagy jelentősége nincsen, ha minden része rendben van, úgyis kifertőtleníti az ember használat előtt.
Bocs a részletességért! :) Remélem tudtam segíteni.
- 2 gyermek anyukája -
Én is kölcsön kaptam egy barátnőmtől, biztos, ami biztos alapon a kórházba is bevittem. Jól is tettem, mert a kicsi besárgult, 3 óránként hozták, tej semmi, a mellszívóval indítottam be azt a picikét, ami volt.
Ha tudsz, akkor kérj kölcsön, aztán meglátod, hogy szükséges lesz-e a használata hosszú időn át.
A barátnőmnek pont az ellenkezője miatt kellett a mellszívó, annyi teje van, hogy a jól és sokat szopizó baba után még fejnie kell.
Én kézit vettem először, be is hozattam a kórházba mert már 2. nap kellett úgy bedurrantak a melleim.
A lányom 6 hetesen abbahagyta a szopást és nem volt hajlandó visszatérni rá. Ebből adódóan fejnem kellett neki. Eleinte a kézivel simán ment, csak 0-24 óráig fejtem mire lejött egy normális napi mennyiség.
Ezután vettem elektromosat is. Ezzel volt, hogy 10 perc alatt lejött 400-500 ml tej, mert olyan sok volt bennem. Kézivel pedig ezt a mennyiséget fél napig tartott..
3 hónapos koráig fejtem, aztán elapadt.
Ha még szeretnél később is babát, akkor megérheti venni egy kézi mellszívót, mert többször megeshet, hogy kelleni fog. Pl. kh-ban a belövellsénél, ha valamiért nem lesz eleget mellen a babád; ha el szeretnél tenni egy kis tartalékot, ha bármikor kezdene feltelni a melled stb.
Ha neadjisten tartósan kellene majd fejned, mert a babád nem sikerül mellre (vissza) szoktatni, akkor valószínűleg érdemes lesz szerezni egy elektromost (is), mert azzal gyorsabban lehet mindkét mellet kifejni.
De, bárhogy is alakul, azt szokták javasolni, hogy már a szülés idejére tanuld meg / nézd át a kézzel történő fejés módszerét is ( [link] mert ez egyrészt nem eszközhöz kötött, másrészt van, akinek egyik gép se indítja meg rendesen a tejét. Szóval ez legyen a legalapabb; de ha van valamennyi "fölös" pénzed, beszerezhetsz egy új/használt mellszívót is.
nekem kellett többször mert hajlamos voltam mellgyulladásra. kézzel nem tudtam fejni, pedig az hatékonyabb.
szeritnem ha valakitől meg tudod tanulni a kézzelfejést, akkor nem érdemes előre mellszívót venni. vagy ha megnyugtat a tudat, hogy van otthon mellszívó, akkor pl. Avent kézit érdemes, ez 12e.
én használtat nem mernék használni.
viszont lehet kölcsönözni is nagy teljesítméynű mellszóvót (ha nagy igénybevétel lenne), ilyenkor is a tejjel érintkező részeket meg kell venni,a gépet lehet kölcsönözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!