Hogy ébresztitek fel a babát szopizás közben?
Nekem extra alvós babám volt (maximum egy percet szopizott és már durmolt), ezeket javasolták:
- csipkedjem az arcát (idegesítő nagynénik csinálják ezt szerintem)
- rázogassam óvatosan (aha, és hol a határ a rázogatás és a rázott baba szindróma között)
- húzzam a pajeszát (juj ez hogy fáj még felnőttként is)
- csavargassam a fülét (ez is szintén nagyon fáj)
- masszírozzam a kis tenyerét/talpát (ez inkább ellazít mind ébrentart)
- csikizzem (haha, röhögtetni akarom, vagy szoptatni tettem fel a kérdést)
- sötét szobában szoptassam, mert a fény hatására becsukja a szemét, és ezért alszik el (szerintem inkább sötétben szeretett aludni, nah de mindegy)
- ne teljesen felöltöztetve szoptassam, mert a meleg is elaltatja, éppen azért nyitott ablaknál szoptassak (hátha megfázik, végülis szuper ötlet, ősszel max. 5 fokban egy félmeztelen babát szoptatni,, arról nem is beszélve, hogy a hideg hatására megkeményedett a mellbimbón és nem volt hajlandó a szájába venni).
Egy hónap után feladtam, kértem a gyerekorvost, hogy vizsgálják ki, mert nem normális, hogy így néznek ki az etetések és esküszöm féltem, hogy megutál a gyerek, amiért ennyit macerálom (ugyanis mindent kipróbáltam, habár nem igazán hittem bennük). Kiderült, hogy egy csúnya fertőzés áll a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!